Razboi în Ucraina

SUA vor să vadă o Rusie slăbită ca urmare a războiului din Ucraina

Publicat: 26 apr. 2022
pumnul SUA alaturi de cel al Rusiei in contextul in care SUA vrea sa vada o Rusie slabita
SUA vrea va Rusia să iasă slăbită din războiul din Ucraina

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus că speră că pierderile Rusiei în Ucraina vor descuraja conducerea acesteia să-și repete acțiunile în altă parte. Așadar, SUA vrea să vadă o Rusie slăbită.

Ucraina poate în continuare să câștige războiul dacă i se acordă sprijinul potrivit, a adăugat el. Vă aducem aminte faptul că în Ucraina se dau lupte grele în Mariupol.

SUA vrea să vadă o Rusia slăbită ca urmare a războiului

Rusia ar trebui să iasă slăbită ca urmare a războiului din SUA. Secretarul american al Apărării a mai anunțată că SUA vor aloca un ajutor militar suplimentar de 713 de milioane de dolari (559 de milioane de lire sterline) Ucrainei și altor națiuni europene.  Președintele rus Vladimir Putin a acuzat Occidentul că încearcă să „împartă societatea rusă și să distrugă Rusia din interior”.

Austin, un general pensionar de patru stele, vorbea după ce s-a întâlnit la Kiev cu președintele Ucrainei Volodimyr Zelenski, la care a participat și secretarul de stat Antony Blinken, vizită a marcat călătoria la cel mai înalt nivel în Ucraina a oficialilor americani de la începutul invaziei în urmă cu peste două luni.

Întâlnirea dintre partidele americane și ucrainene, care a durat peste trei ore, are loc în timp ce Rusia își intensifică campania militară în sudul și estul țării.  La o conferință de presă în Polonia după vizită, Austin le-a spus reporterilor că SUA vor să vadă „Rusia slăbită în măsura în care nu poate face genul de lucruri pe care le-a făcut în invadarea Ucrainei”. Șeful Pentagonului a adăugat că oficialii americani încă cred că Ucraina ar putea câștiga conflictul cu „echipamentul potrivit” și „sprijinul potrivit”.

Războiul din Ucraina continuă în estul țării

După ce la începutul conflictului, Rusia a atacat Ucraina pe mai multe fronturi, de câteva zile trupele militare rusești și-au concentrat operațiunile în estul țării. Vorbim despre regiunea Donbas care este sub bombardamentele rusești. Teritoriul Donbas este foarte important pentru Vladimir Putin din prisma poziționării geopolitice. În orașul Mariupol, sediul trupelor Azov se dau lupte grele. Vorbim despre faptul că aproape tot orașul este pus la pământ. Soldații Azov rezistă în continuare în zona combinatului Azovstal.

Mărturiile soldaților ucrainieni sunt macrabe. Aceștia vorbesc despre faptul că militarii au rămas fără mâncare și că sunt mii de civili blocați în interiorul fabricii de oțel.

„Toate clădirile de pe teritoriul Azovstal sunt practic distruse. Aruncă bombe grele, bombe care distrug buncărele care provoacă distrugeri uriașe. Am răniți și morți în interiorul buncărelor. Unii civili rămân prinși sub clădirile prăbușite”, a spus căpitanul Palamar.

În schimb, bombardamentele au continuat și de Paște, cu toate că Ucraina a cerut Rusiei un armistițiu în perioada sărbătorilor pascale, sărbători extrem de importante pentru lumea ortodoxă. Așadar, faptul că SUA vrea o Rusie slăbită după războiul din Ucraina nu este ceva nou. Oricum, unele voci ale unor analiști politici internaționali au afirmat faptul că războiul din Ucraina este o continuare a războiului rece și că SUA duce un conflict proxy în Ucraina cu Rusia.
Adauga un comentariu