Actualitate

Suedia a luat o decizie importantă. Sunt vizați și românii

Publicat: 26 aug. 2020
ALT=
Suedia a luat o decizie importantă. Sunt vizați și românii

Suedia a luat astăzi o decizie importantă ridicând restricţiile pentru călătorii neesenţiale în Olanda, Bulgaria şi România, pe care le instituise din cauza pandemiei de COVID-19.

Anterior Suedia a ridicat restricţiile pentru călătorii neesenţiale şi pentru Andorra, Belgia, Danemarca, Franţa, Grecia, Islanda, Italia, Croaţia, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Norvegia, Polonia, Portugalia, San Marino, Elveţia, Spania, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Vatican şi Austria.

Suedia a luat o decizie importantă: Sfaturi pentru deplasărilor în alte ţări din Uniunea Europeană, Spaţiul Schengen şi în Marea Britanie

Într-o declaraţie postată pe website-ul său, Ministerul de Externe de la Stockholm sfătuieşte împotriva deplasărilor în alte ţări din Uniunea Europeană şi Spaţiul Schengen şi în Marea Britanie până pe 9 septembrie şi în restul lumii până pe 15 noiembrie.

Creşterea numărului de cazuri confirmate în unele ţări alimentează temerile privind o resurgenţă în răspândirea noului coronavirus.

Turcia acceptă turiști fără test COVID-19

Turcia a anunțat că acceptă turiști fără test COVID-19. Astfel, zeci de români au profitat de intrarea Turciei în zona verde şi au plecat cu prima cursă spre Antalya. Majoritatea îşi anulaseră vacanţele din cauza pandemiei, însă acum au putut pleca în vacanţe fără să se testeze şi fără să stea în izolare.

Românii au profitat de faptul că Turcia a intrat în zona verde şi nu mai este necesară testarea împotriva COVID şi nici izolarea la întoarcerea în ţară.

„În Turcia în general nu se cere test şi atunci oamenii merg mai liniştiţi şi mai cu încredere. În situaţia în care este temperatura puţin mai mare se face test la intrare. Sunt toate condiţiile pentru ca turiştii să aibă o vacanţă frumoasă“, spune proprietarul unei agenții de turism.

Turcia acceptă turiști fără test COVID-19

Antalya este preferată de turişti nu doar datorită măsurilor mai puţin severe de acolo, ci pentru serviciile ireproşabile.

„Antalya este, rămâne şi va fi una dintre destinaţiile foarte iubite de români pentru că are cam tot ce le place românilor. Această nebunie de all-inclusive care nu înseamnă numai mâncare, înseamnă foarte multe lucruri într-un spaţiu mare”, a adăugat patronul agenției de turism.

Turiştii îşi pot face şi asigurări medicale care acoperă riscul infectării cu noul coronavirus, iar preţul acestora variază între 14 şi 20 de euro.

Grecia extinde restricțiile de călătorie

Dacă Turcia primește turiști români fără vreo problemă, nu același lucru se întâmplă cu Grecia. Această țară a decis să mențină măsura conform căreia persoanele venite din Bulgaria, Malta, România şi Emiratele Arabe Unite să prezinte un test pentru COVID-19 atunci când sosesc în Grecia. De asemenea, testul trebuie să fie făcut cu maxim 72 de ore înainte.

Nici Albania, Belgia, Republica Cehă, Olanda, Macedonia de Nord, Spania şi Suedia nu sunt scutite de la această măsură.

De adăugat este faptul că Autoritatea elenă de aviaţie civilă a prelungit până la 31 august interdicţia de intrare a cetăţenilor non-UE. Sunt exceptate de la această regulă Australia, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă , Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay şi Emiratele Arabe Unite.

Este important ca toate persoanele care ajung în Grecia să completeze un formular de localizare a pasagerilor (PLF) cu cel puţin o zi înainte de sosire. În acest formular, vor fi nevoiți să includă aeroportul de plecare şi adresa prevăzută pentru sejurul lor în Grecia.

Adauga un comentariu