International

Suedia se aşteaptă la peste 3.000 de noi decese

Publicat: 23 iul. 2020
ALT=
Suedia se aşteaptă la peste 3.000 de noi decese

Suedi se așteaptă la un scenariu care prevede peste 3.000 de noi decese din cauza noului coronavirus, informează AFP.

Agenţia de sănătate publică a regatului scandinav ia în calcul previziunile din trei scenarii și atrage atenţia întregii lumi prin strategia sa mai puţin strictă în faţa COVID-19.

Bilanţul epidemiei de coronavirus din Suedia ajunsese marţi la 5.646 de morţi şi 78.166 de cazuri confirmate, situând această ţară nordică printre cele mai afectate ţări, chiar dacă autorităţile atrag atenţia în privinţa unei scăderi a numărului de cazuri noi, forme grave şi decese.

Suedia se aşteaptă la peste 3.000 de noi decese: Focare în toată țara

Potrivit Agenţiei de sănătate publică din Suedia, scenariul cel mai probabil prevede apariţia a diferite focare în toată ţara – mai mult sau mai puţin uşor de ţinut sub control. Este un scenariu „văzut deja în alte părţi ale lumii şi care pare să urmeze evoluţia obişnuită a COVID-19”, după cum declară epidemiologul-şef Anders Tegnell.

În acest scenariu, din cauza relaxării unor restricţii, rata de infectare „ar creşte rapid ca urmare a unei socializări mai intense între oameni”, însă ar scădea apoi cu repeziciune „atunci când oamenii conştientizează riscul şi respectă restricţiile cum ar fi distanţarea socială”. Numărul estimat de noi decese în acest scenariu este estimat la 3.200.

Scenariu sumbru: Peste 4.400 de noi decese

În cel mai sumbru scenariu avut în vedere se poate ajunge la peste 4.400 de noi decese, în ipoteza că noul coronavirus va urma traiectoria clasică a unei pandemii.

Cel mai optimist scenariu, în care virusul urmează cursul tendinţelor actuale, prevede posibilitatea a 1.100 de noi decese.

Spre deosebire de alte ţări europene, Suedia nu a impus niciodată măsuri de carantină populaţiei şi s-a remarcat prin strategia sa laxă în faţa coronavirusului, care a presupus menţinerea deschisă a şcolilor pentru copiii cu vârste sub 16 ani, precum şi a cafenelelor, barurilor şi restaurantelor.

Peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate pe teritoriul României

Până miercuri, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În România, în intervalul 21.07.2020 (10:00) – 22.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 27 decese ( 19 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, București și Ilfov.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

26 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost înregistrate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.179. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 293 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.009.273 de teste.

Pe teritoriul României, 336 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 213 persoane se află în izolare instituționalizată.

Precizăm că numărul persoanelor aflate în izolare/carantină este în dinamică și datele sunt în curs de centralizare și introducere în aplicațiile informatice, de la nivelul structurilor competente.

Adauga un comentariu