Prima pagină » Culinar » Sufleu de conopidă cu brânză. O rețetă unică și delicioasă

Sufleu de conopidă cu brânză. O rețetă unică și delicioasă

08 mai 2025, 16:21,
Redacția BZI în Culinar

Dacă ești în căutarea unui preparat simplu, gustos și sănătos pentru masa de prânz, sufleul de conopidă cu brânză poate fi alegerea perfectă.

Sufleul de conopidă cu brânză este o rețetă inspirată din bucătăria franțuzească, ușor de pregătit, fără să necesite tehnici complicate sau ingrediente greu de găsit. Textura sa pufoasă și gustul delicat îl fac ideal atât pentru o masă de zi cu zi, cât și pentru momentele în care vrei să impresionezi cu un preparat simplu, dar savuros.

Sufleu de conopidă cu brânză

Conopida este o legumă extrem de valoroasă din punct de vedere nutritiv. Are un conținut scăzut de calorii, dar este bogată în fibre și proteine de origine vegetală, fiind recomandată în dietele echilibrate. În plus, este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, care contribuie la funcționarea optimă a organismului. Datorită fibrelor, consumul de conopidă ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la eliminarea grăsimilor în exces. Antioxidanții pe care îi conține susțin imunitatea și contribuie la prevenirea inflamațiilor.

Pentru a prepara acest sufleu, se începe prin a curăța conopida de frunze și cotoare, apoi se rupe în buchețele de dimensiuni potrivite. Acestea se clătesc bine sub jet de apă rece și se lasă la scurs. Între timp, se pune pe foc o oală mare cu apă, iar când aceasta atinge punctul de fierbere, se adaugă o lingură de sare. După ce sarea se dizolvă, se adaugă sucul proaspăt stors de la o jumătate de lămâie și apoi buchețelele de conopidă. Fierberea durează aproximativ zece minute, suficient pentru ca leguma să se înmoaie ușor, dar să își păstreze forma. Sarea ajută la pătrunderea mai rapidă a conopidei, iar lămâia previne oxidarea și păstrează culoarea deschisă a legumei.

Mod de preparare

După ce buchețelele de conopidă sunt fierte, se scurg într-o sită și se lasă să se răcească. În paralel, se pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și se pregătește compoziția. Se amestecă gălbenușurile cu iaurtul cremos sau smântâna și cu uleiul de măsline. Se adaugă sare și piper, apoi se încorporează brânza rasă și conopida răcită. Se amestecă bine pentru ca toate ingredientele să se combine armonios. Separat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se încorporează ușor în amestecul cu brânză, cu mișcări lente, pentru a păstra textura aerată.

Poți servi sufleul atât cald, cât și la temperatura camerei, alături de o salată proaspătă sau câteva roșii cherry. Este o opțiune excelentă pentru un prânz ușor, dar și pentru o cină lejeră, plină de savoare. În plus, poate fi păstrat la frigider și reîncălzit fără să-și piardă textura sau gustul.

Compoziția astfel obținută se toarnă într-o formă termorezistentă unsă în prealabil cu ulei sau unt. Se introduce la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când capătă o crustă aurie și apetisantă la suprafață. După coacere, sufleul se lasă câteva minute să se tempereze, apoi poate fi porționat și servit.
Pentru un plus de prospețime și culoare, sufleul de conopidă cu brânză se decorează cu pătrunjel tocat sau altă verdeață preferată.

 

Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
redactia.ro
Prima decizie importantă luată de americani în privința României imediat după alegerea lui Nicușor Dan ca președinte
Bugetul.ro
Moștenitorul lui Cristian Popescu Piedone nu se joacă. Primarul sectorului 5 vrea să-l facă uitat pe tatăl său și demarează un proiect care i-ar putea aduce și alte mandate
a1.ro
Ce va face Ana Maria Gavrilă după victoria lui Nicușor Dan la prezidențiale. Decizia categorică anunțată în online
Playtech.ro
3.000 de euro, confiscați de bancomat! Când a cerut ajutorul băncii a apărut surpriza: „nu putem face nimic!”
observatornews.ro
Radu Delicote: PSD încearcă schema din "tandemul istoric" Traian Băsescu - Emil Boc
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ți se fură date din telefon și nici nu bănuiești. Rămâi fără bani într-o clipă
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Vizită surpriză pentru George Simion în toiul nopții. A dat cu el de pământ!
Playtech.ro
Singura gară din România în care nu a ajuns niciodată un tren. A fost construită la sfârșitul comunismului și abandonată imediat după Revoluție
Dailybusiness.ro
AUR, anunţ de ultimă oră pentru susţinătorii săi: „Refuzăm să girăm o farsă. Suntem într-un punct mai grav decât în noiembrie”
RomaniaTV
Carmen Iohannis și-a făcut INTERVENȚII la față. Soția lui Iohannis a întinerit peste noapte. Toți și-au dat coate când au văzut-o / FOTO
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Şoc pentru români, se dau banii înapoi. Anunţ oficial de la Curtea de conturi
redactia.ro
Gestul neașteptat făcut de Gigi Becali în miez de noapte pentru George Simion.
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 mai 2025
20 mai 2025