Actualitate

Suma e colosală! Cu câți lei se vinde o monedă de 2 euro din anul 2017

Publicat: 16 ian. 2022
Tânărul din România cere suma de 3000 de lei

Internetul este „tărâmul” unde oamenii pot vinde aproape orice, oricând și… oricum. Iar în acest caz se află și un tânăr din România care a postat, în urmă cu câteva zile, un anunț pe OLX. Cu câți lei se vinde o monedă de 2 euro din anul 2017? Prețul este, cu adevărat, surprinzător!

Cetățenii care nu doresc să mai dețină anumite bunuri sau obiecte postează anunțuri pe internet, pentru a le vinde. Fie că este vorba despre haine, accesorii, mașini, case sau obiecte rare, internetul abundă în anunțuri, de la prețuri accesibile, până la prețuri extrem de ridicate, de ordinul zecilor de mii de euro. Și, mai mult decât atât, în toată paleta largă de anunțuri de pe internet, există și unele bizare, amuzante sau care nu ar trebui, de fapt, să fie pe astfel de platforme.

Cu câți lei se vinde o monedă de 2 euro din anul 2017

Tânărul a dat spre vânzare, pe platforma OLX, două monezi, una din 2002, alta din 2017, care au o valoare de 2 euro. Potrivit anunțului, monezile sunt rare și sunt din Germania. Tânărul din România cere suma de 3000 de lei.

Pe site-ul oficial ecb.europa.eu se prezintă ce simbolistică are vulturul care apare pe moneda de 2 euro:

”Funcționari germani și experți în numismatică au ales trei modele grafice diferite pentru monedele euro germane. Monedele de 1 EUR și 2 EUR prezintă vulturul, simbolul tradițional al suveranității germane, înconjurat de stelele drapelului european. Motivul a fost conceput de Heinz și Sneschana Russewa-Hoyer. Pe muchia monedei de 2 EUR apar inscripția EINIGKEIT UND RECHT UND FREIHEIT (Unitate, dreptate și libertate) și stema reprezentând vulturul federal”.

 
Adauga un comentariu