International

Summit-ul dintre UE și China va fi organizat prin teleconferință pe 19 iunie

Publicat: 04 iun. 2020

Un summit între preşedinţii instituţiilor europene şi liderii chinezi va fi organizat în această lună în sistem de videoconferinţă şi va pregăti viitorul summit extraordinar Uniunea Europeană-China, prevăzut iniţial pentru septembrie, dar amânat din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat joi Comisia Europeană, potrivit AFP.

”Lucrăm cu autorităţile chineze pentru a conveni data unui summit bilateral între preşedinţii instituţiilor europene şi liderii chinezi”, a explicat purtătoarea de cuvânt a şefului diplomaţiei europene Josep Borrell.

Reuniunea ar urma să aibă loc la finalul lunii iunie, după Consiliul European din 19 iunie, au declarat două surse europene pentru AFP. Data exactă a acestei videoconferinţe face obiectul discuţiilor cu autorităţile de la Beijing. Pandemia de COVID-19 a provocat ”o mare încurcătură” şi a complicat pregătirile, a subliniat un demnitar european. Reuniunea între preşedinţii instituţiilor UE şi liderii chinezi era iniţial prevăzută pentru martie, dar a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, iar o deplasare a cancelarului german Angela Merkel şi a preşedinţilor Charles Michel (Consiliul European) şi Ursula von der Leyen (Comisia Europeană) a trebuit să fie anulată.

Miercuri, un purtător de cuvânt al guvernului german a anunţat amânarea summitului extraordinar UE-China ce urma să aibă loc în septembrie, la Leipzig, în estul Germaniei, ţara care va asigura preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în a doua jumătate a acestui an.

Adauga un comentariu