International

Summit-ul dintre UE și China va fi organizat prin teleconferință pe 19 iunie

Publicat: 04 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Summit-ul dintre UE și China va fi organizat prin teleconferință pe 19 iunie

Un summit între preşedinţii instituţiilor europene şi liderii chinezi va fi organizat în această lună în sistem de videoconferinţă şi va pregăti viitorul summit extraordinar Uniunea Europeană-China, prevăzut iniţial pentru septembrie, dar amânat din cauza pandemiei de COVID-19, a anunţat joi Comisia Europeană, potrivit AFP.

”Lucrăm cu autorităţile chineze pentru a conveni data unui summit bilateral între preşedinţii instituţiilor europene şi liderii chinezi”, a explicat purtătoarea de cuvânt a şefului diplomaţiei europene Josep Borrell.

Reuniunea ar urma să aibă loc la finalul lunii iunie, după Consiliul European din 19 iunie, au declarat două surse europene pentru AFP. Data exactă a acestei videoconferinţe face obiectul discuţiilor cu autorităţile de la Beijing. Pandemia de COVID-19 a provocat ”o mare încurcătură” şi a complicat pregătirile, a subliniat un demnitar european. Reuniunea între preşedinţii instituţiilor UE şi liderii chinezi era iniţial prevăzută pentru martie, dar a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, iar o deplasare a cancelarului german Angela Merkel şi a preşedinţilor Charles Michel (Consiliul European) şi Ursula von der Leyen (Comisia Europeană) a trebuit să fie anulată.

Miercuri, un purtător de cuvânt al guvernului german a anunţat amânarea summitului extraordinar UE-China ce urma să aibă loc în septembrie, la Leipzig, în estul Germaniei, ţara care va asigura preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în a doua jumătate a acestui an.

Adauga un comentariu