National

Suporterii români care vor fi prezenți la meciurile de la EURO 2020 se vor putea vaccina împotriva Covid-19 chiar la stadion

Publicat: 14 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Suporterii români care vor fi prezenți la meciurile de la EURO 2020 se vor putea vaccina împotriva Covid-19 chiar la stadion
Microbiștii români se vor putea vaccina la intrarea în stadion

Veşti pentru suporterii români care vor să se uite la meciurile de la EURO 2020. Aceştia au posibilitatea de a se vaccina împotriva Covid-19 chiar la stadion.

„Fanii români care asistă la partidele de la UEFA EURO 2020 au posibilitatea de a se vaccina împotriva COVID-19 chiar la stadion. În zilele de meci, la Arena Naţională este deschis, între orele 10:00 şi 18:00, un punct de vaccinare amenajat cu sprijinul DSP Bucureşti, al Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Apărării Naţionale şi a Primăriilor Capitalei şi Sectorului 2. La acest centru este disponibilă vaccinarea cu dozele unice Johnson & Johnson”, se precizează pe site-ul citat. La partidele UEFA EURO 2020 de la Bucureşti au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele care s-au imunizat trecând prin boală în ultimele 90 de zile sau persoanele care prezintă un test negativ RT-PCR în ultimele 72 de ore înaintea jocului său rapid antigen în ultimele 24 de ore dinaintea meciului. Accesul pe Arena Naţională se face doar cu bilet şi brăţara corespunzătoare jocului care poate fi obţinută de la centrele medicale acreditate”, citează Agerpres.

Suporterii romani se vor bucura în tribunele Arenei Naţionale doar de fotbal nu şi pentru Echipa Naţională a României deoarece pe stadion vor juca Austria, Macedonia de Nord şi Ucraina.

„Echipa naţională de fotbal a Austriei a reuşit prima sa victorie la un turneu final de Campionat European, 3-1 (1-1) cu Macedonia de Nord, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, la cel dintâi meci organizat de România la EURO 2020. La această partidă publicul a avut acces pe 25% din capacitatea Arenei Naţionale, conform restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus. Următoarele trei partide din cadrul Campionatului European găzduite de Arena Naţională din Bucureşti sunt: Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00), ambele în Grupa C, precum şi partidă din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00)”, citează în continuare Agerpres.

Un nou centru de vaccinare la Iaşi

În urmă cu câteva zile un alt centru de vaccinare s-a deschis în judeţul Iaşi. Pe 11 iunie 2021, a avut loc deschiderea Centrului de vaccinare anti-Covid-19 fără programare de la Gara centrală din Iași, centru care va folosi serul Johnson&Johnson. La deschidere au fost prezenţi şi prefectul Marian Grigoraș, președintele CJ Iași Costel Alexe, directorul DSP Iași, Vasile Cepoi și reprezentanți ai CFR Iași. Centrul va fi amenajat în clădirea principală, zona peronului.

„Am observat cu toții că pandemia este obositoare, restrictivă, și incomodă, incompatibilă cu dorințele noastre de a călători și de a ne întâlni liber, de a socializa. În urma măsurilor preventive luate de autorități și odată cu campania de vaccinare, numărul de infecții a scăzut. Dar asta nu înseamnă că pandemia s-a încheiat. Epidemiologii ne atrag atenția să rămânem precauți, virusul nu a fost încă învins și cu toții trebuie să ne asigurăm că nu vom avea din nou parte de creșterea incidențelor. Venim în întâmpinarea tuturor celor care vor să se vaccineze, dorim să facem în așa fel încât cetățenii să resimtă că imunizarea nu este o procedură complicată. În acest scop deschidem și acest centru de vaccinare fără programare de la Gara centrală din Iași. Încurajez în continuare cetățenii să aibă încredere în aceste măsuri de prevenție și să se vaccineze”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Adauga un comentariu