International

Surpriză de proporții pentru o femei. A mers la medic și a aflat că figurează decedată

Publicat: 05 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Surpriză de proporții pentru o femei. A mers la medic și a aflat că figurează decedată
Personalul Spitalului Bridlington i-a spus lui Susan Johnson, conform înregistrărilor lor, că era moartă de patru luni

O femeie care s-a prezentat la o scanare la spital doar pentru a i se spune că a murit deja a cerut o explicație, notează BBC.

Personalul Spitalului Bridlington i-a spus lui Susan Johnson, conform înregistrărilor lor, că era moartă de patru luni.

Confuzia a însemnat alocația de îngrijire a bărbatului de 62 de ani pentru îngrijirea soțului cu dizabilități Bob a încetat pentru scurt timp.

NHS England a spus că a fost conștient de o problemă care implică o înregistrare incorectă a morții civile, rectificată ulterior de medicul de familie al pacientului.

Doamna Johnson, din Scarborough, a participat la programarea ei la spital în martie 2023.

Mama a doi copii a spus: „Le-am dat scrisoarea mea și primele lor cuvinte au fost „ooh, ești moartă”.

„Am spus „pardon?”. Am fost în stare de șoc.

„Apoi au pus ceva pe computer ca să pot scana și apoi mi-au spus „pa” și gata”.

Doamna Johnson a spus că experiența a lăsat-o „tremurând ca o frunză”.

Soțul Bob a fost „furios” când a auzit ce s-a întâmplat și a luat-o pe doamna Johnson la o cafea pentru a-și calma nervii, a spus ea.

Menajera pensionară și-a contactat medicul de familie și i s-a spus că greșeala a fost remediată.

Cu toate acestea, când a contactat Departamentul pentru Muncă și Pensii (DWP), gestionarea apelurilor nedumerită i-a spus: „Pe computer ești mort”.

„Am spus: „Nu sunt, încă vorbesc cu tine”.

„M-am închis complet. Nu am vorbit sau altceva, eram în propria mea bulă”, și-a amintit ea.

Deși beneficiile ei au fost acum restabilite, doamna Johnson încă nu este clar cum s-a întâmplat greșeala și cine a fost responsabil.

Ea a spus: „A fost foarte greu, nu a fost nimeni cu care să vorbesc”.

Explicațiile autorităților

Într-o declarație, medicul de familie al doamnei Johnson, Scarborough Medical Group, a declarat că a primit o instrucțiune electronică de la Primary Care Support England (PCSE), care oferă servicii medicilor de familie și altor profesioniști din domeniul medical, indicând că ar trebui să fie eliminată din dosarele lor.

Ei au spus de îndată ce practica a fost informată că au luat măsuri imediate pentru a rezolva problema cu colegii de la PCSE.

PCSE a spus că nu a fost implicat în problemă și nu este responsabil pentru înregistrarea pacienților sau marcarea lor ca decedați, ceea ce era responsabilitatea practicilor GP.

Un purtător de cuvânt a adăugat că implicarea PCSE a fost un e-mail automat către cabinet odată ce cazul a fost rezolvat.

DWP a confirmat că beneficiile au fost suspendate pentru scurt timp în urma notificării incorecte a morții doamnei Johnson, dar acestea au fost restabilite rapid.

Rămâne neclar cine a fost responsabil pentru trimiterea instrucțiunii de eliminare a doamnei Johnson din evidențele medicului de familie și cine a informat DWP.

NHS England a spus că sunt conștienți de o problemă care implică o înregistrare incorectă a decesului, care a fost rectificată de medicul de familie al pacientului, dar nu informează DWP despre un deces.

Adauga un comentariu