Local

Surpriză totală! Iată a cui a fost ideea construirii spitalului COVID-19 de la Leţcani!

Publicat: 28 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Surpriză totală Iată a cui a fost ideea construirii spitalului COVID-19 de la Leţcani

Construirea unui spital în afara Iaşului pentru a identifica şi trata pacienţii infectaţi cu virusul COVID-19 a fost una dintre cele mai bune idei ale Consiliului Județean din Iași! Inițial toată lumea a crezut că această idee îi aparține lui Maricel Popa, președintele CJ Iași, dar în realitate, proiectul a fost adus în discuție prima dată de Cristian Stanciu, liderul consilierilor județeni de la PSD. El a fost cel care la o discuție cu consilierii județeni a avansat ideea că ar trebui construit un spital pentru a trata pacienții de COVID-19 în afara Iașului! Tot Cristian Stanciu a fost cel care a identificat şi locaţia unde urmează să fie construit spitalul mobil, adică în comună Leţcani, chiar în coasta Iaşului! Nici nu ar fi avut cum să-i vină o asemenea idee bună lui Maricel Popa.

În schimb, actualul preşedinte al Consiliului Județean a venit cu ideea să ia banii de la drumurile județene și de la instituțiile de cultură pentru a-i direcționa spre construirea spitalului mobil de la Leţcani! E drept ca această decizie a fost una care a aruncat în aer întreg Consiliul Judeţean, dar preşedintele Maricel Popa e ca un copil care bagă batul prin gard la Grădina Zoologică.

De ce este vitală construirea acestui spital mobil la Lețcani

Este foarte important de precizat faptul că acest spital rezolvă una din marile probleme cu care s-ar putea confrunta Iașul în perioada următoare. Datorită amplasamentului unității medicale la Lețcani, toți bolnavii de COVID ar urma să fie opriți practic la granița cu municipiul Iași, diagnosticați și tratați acolo, fără a mai exista riscul să îmbolnăvească și alți oameni din municipiu sau alte cadre medicale de prin spitalele ieșene. În toată lumea se încearcă exact acest principiu: separarea bolnavilor de COVID de ceilalți pacienți și oameni sănătoși, tocmai pentru a încercui focarele și a reduce riscurile transmiterii comunitare. În plus, chiar dacă un astfel de pacient bolnav de COVID-19 va mai fugi din spital, nu există riscul ca în câteva minute de plimbare prin centrul Iași să mai îmbolnăvească și alți oameni.

De asemenea, încă două beneficii majore va avea spitalul mobil de la Lețcani! În primul rând va fi decontat din banii Uniunii Europene până la finalul acestui an, iar unitatea medicală va rămâne la dispoziția județului Iași și după trecerea pandemiei de COVID, putând fi mutat oriunde și oricând în altă destinație și pentru a trata altfel de boli.

Adauga un comentariu