National

Surse: Ce funcție ar putea primi Ludovic Orban, după ce și-a depus mandatul de premier

Publicat: 07 dec. 2020
Ludovic Orban citește un act oficial
Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, caută susținere în partid pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce a demisionat de la șefia Guvernului, susțin surse din partid.

Ludovic Orban ar fi avut deja discuții cu câțiva lideri apropiați pentru a-și asigura susținerea în viitorul Parlament pentru șefia Camerei Deputaților. Funcția i-a fost propusă și de președintele Klaus Iohannis, în cadrul discuției de la Cotroceni.

Astfel, președintele PNL vizează a treia poziție în stat, după ce Iohannis i-a transmis că nu va fi propunerea sa pentru funcția de prim-ministru desemnat pentru formarea unei noi majorități.

Totuși, Ludovic Orban va negocia în numele PNL formarea majorității parlamentare alături de USR PLUS și UDMR.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, că demisionează din fruntea guvernului. Decizia vine după o discuție avută cu președintele Klaus Iohannis, în care președintele i-a cerut să își asume eșecul de la alegerile parlamentare.

Ludovic Orban a renunțat la funcția de premier

Luni seara, 7 decembrie, Ludovic Orban și-a depus mandatul. Astfel, Orban a declarat că decizia pe care a luat-o, arată faptul că nu se cramponează în funcția de premier. Mai mult, el a subliniat că își încheie mandatul după un an și o lună, perioadă de grea încercare pentru România.

Inițial se credea că funcția va fi ocupată de Raluca Turcan, însă premierul interimar va fi Nicolae Ciucă.

„Am luat decizia să îmi depun mandatul de prim-ministru. România are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea de astăzi vreau să arate că nu mă cramponez de funcție. Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent.”, a declarat Ludovic Orban.

Fostul prim-ministru a precizat că părăsește această funcție, având conștiința împăcată, deoarece a făcut tot posibilul pentru bunăstarea românilor.

„Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Tot ce a fost omenește posibil am făcut. Am încercat să găsim răspunsuri la toate confruntările. Pe 6 decembrie românii au decis componența viitorului parlament.”, a spus Orban.

În plus, el transmite că are un obiectiv major: de a construi o majoritate parlamentară, care să îi excludă pe social-democrați.

„Obiectivul pe care îl am e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Voi fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să utilizeze toate resursele și oportunitățile.”, a declarat Ludovic Orban.

Comentarii
  • A renunțat la funcția de primul bețiv de la palatul victoria și să schimbe birtul la parlament—-acolo e sala mai mare—-

Adauga un comentariu