International

Suspectul ce a ucis șase oameni la parada de Ziua Independenței, la Chicago, se numeşte Bobby Crimo III

Publicat: 05 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Suspectul ce a ucis șase oameni la parada de Ziua Independenței la Chicago se numeşte Bobby Crimo III
Poliția a recuperat o pușcă de pe acoperiș, cu care Robert E. Crimo III a ucis cinci persoane la fața locului

Suspectul care a deschis focul într-o suburbie din Chicago, la parada de Ziua Independenței, este un bărbat în vârstă de 22 de ani, pe nume Robert E. Crimo III, au declarat poliţiştii.

Acesta a fost depistat în trafic, la volanul unui vehicul Honda.

Suspectul ce a ucis șase oameni la parada de Ziua Independenței

Suspectul ce a ucis șase oameni la parada de Ziua Independenței, Robert E. Crimo III a fost arestat lângă Lake Forest, statul Illinois, după o scurtă urmărire. Tânărul a ieșit din mașină cu mâinile ridicate și s-a predat ofițerilor de poliție. Primele informații apărute arată că ucigașul a tras în mulțime de pe acoperișul unei clădiri, acesta reuşind să ajungă pe acoperiș urcând pe o scară utilitară ce dădea într-o alee.

Poliția a recuperat o pușcă de pe acoperiș, cu care Robert E. Crimo III a ucis cinci persoane la fața locului, o a șasea a murind la spital. De asemenea, alte 26 de persoane au fost rănite.

Autorităţile americane nu au menționat încă motivele pentru care suspectul a deschis focul la paradă.

Purtătorul de cuvânt al Forței Operative pentru Infracțiuni Majore din Lake County, Cristopher Covelli, a precizat că suspectul Robert „Bobby” Crimo III a fost identificat și capturat după ce autoritățile au interpretat „o cantitate semnificativă de probe digitale”.

De asemenea, autoritățile au corectat şi o informație referitoare la vârsta celui tânărului reținut, menționând că e vorba de un bărbat de 21 de ani, și nu 22 de ani, cum s-a anunțat inițial.

CNN a publicat mărturisirea lui Paul A. Crimo, unchiul suspectului, care s-a declarat „devastat” de cele întâmplate.

„N-am văzut niciun semn care să arate că ar face așa ceva”, a spus el.

Conform declaraţiei acestuia, nepotul său este un tânăr tăcut, interiorizat, singuratic, căruia nu i-a văzut niciun prieten trecându-i pragul casei. Unchiul suspectului a mai spus că Robert Crimo III trăia într-un apartament deținut de tatăl său și că, după informaţiile sale, tânărul nu avea nici un job la momentul comiterii tragediei.

suspect pus la pamant de catre fortele de ordine
Autorităţile nu au menționat încă motivele pentru care suspectul a deschis focul la paradă

Șase persoane au fost ucise în atacul armat din Chicago

Ceea ce ar fi trebuit să fie una dintre cele mai fericite zile ale anului s-a transformat rapid în panică, cărucioarele, poșetele și scaunele de gazon lăsate aruncate pe stradă în timp ce mulțimile fugeau de la fața locului. Unii martori au povestit că au crezut că zgomotul focului de armă era de la artificii. Bărbatul înarmat a tras în oameni de pe acoperișul unui magazin din apropiere, unde poliția a recuperat „dovada unei arme de foc”. Cinci adulți au fost uciși la fața locului, precum și o altă victimă despre care medicul legist local a spus că a murit într-un spital din apropiere.

Unul dintre cei care și-au pierdut viața a fost numit Nicolas Toledo, un bărbat de aproape 70 de ani, care a fost acolo doar pentru că are nevoie de îngrijire cu normă întreagă și familia să nu a vrut să rateze evenimentul.

„Ne-am dus să avem o zi frumoasă în familie – și apoi, dintr-o dată, se întâmplă toate aceste focuri de armă”, a spus Anand P, care a fost acolo în timpul paradei.

„Pe vremea aceea, personal am vrut să cred că a fost o mașină care se dădea înapoi. Apoi oamenii au început să alerge – așa că începem să alergăm”.

Așadar, suspectul ce a ucis șase oameni la parada de Ziua Independenței se află în custodia poliției.

Adauga un comentariu