Local

Suspiciune de Covid-19 la Direcţia Locală de Evidentă a Persoanelor Iaşi. Mai mulţi angajaţi au fost testaţi

Publicat: 20 nov. 2020
Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași

Activitatea cu publicul a Serviciului de Evidență a Persoanelor (Iulius Mall) din cadrul Direcției Locale de Evidență a Persoanelor (DLEP) a fost suspendată pentru ziua de vineri, 20 noiembrie. Motivul îl constituie suspiciunea de infectare cu noul coronavirus a unor angajați.

Conducerea instituției subordonată municipalității a dispus ca vineri, 20 noiembrie, toți angajații care au intrat în contact cu suspecții de COVID – 19 să fie testați, iar birourile DLEP să fie dezinfectate. Programul de lucru cu publicul ar putea reveni la normal de luni, 23 noiembrie, dar un anunț în acest sens va fi transmis în perioada imediat următoare.

Sute de persoane din Iași și-au făcut acte de identitate noi și vize de flotant

Numeroase persoane au beneficiat de serviciile rapide oferite de Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași pentru realizarea unor noi acte de identitate. În doar două zile, înainte de alegerile locale, perioadă în care DLEP Iași a avut un program special, peste 500 acte de identitate au fost eliberate

Sute de acte de identitate noi au fost eliberate la nivelul județului Iași, înainte de alegerile locale. Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași a impus un program special în aceste zile pentru a facilita accesul cetățenilor la urnele de vot. Astfel, nu mai puțin de 754 de persoane au făcut solicitări la Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași în zilele de 26-27.09.2020. Așadar, în această perioadă au fost eliberate 541 acte identitate și au fost depuse 213 cereri pentru un nou act de identitate.

Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași a decis să prelungească programul de funcționare în perioada campaniei electorale și în timpul desfășurării alegerilor locale. Măsura a fost luată de autorități pentru a permite cetățenilor din județul Iași, care au probleme cu actele de identitate, să își facă altele noi. Au fost soluționate, cu celeritate, cererile persoanelor care nu posedă act de identitate, astfel încât să-și poată exercita dreptul la vot.

În conformitate cu prevederile Hotarârii 81/07.09.2020 a Biroului electoral central:

„alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie-27 septembrie 2020, își poate exercita dreptul de vot în baza acestuia”, au explicat oficialii Serviciul de Evidență a Persoanelor Iași.

De precizat și faptul că un număr mare de solicitări a existat și la nivelul Direcției de Evidență a Persoanelor Târgu Frumos, acolo unde în zilele de 25 și 26 septembrie a fost extrem de aglomerat.

 

Adauga un comentariu