Local

Sute de brazi vor fi decorul municipiului Iași pentru sărbătorile de iarnă ale anului 2020

Publicat: 03 nov. 2020
Servicii Publice SA achiziționează aproximativ 550 de brazi pentru decorarea Iașului cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Servicii Publice SA achiziționează aproximativ 550 de brazi pentru decorarea Iașului cu ocazia sărbătorilor de iarnă

De pe data de 15 noiembrie, echipele Servicii Publice SA încep montarea și ornarea brazilor de Crăciun în cartierele din municipiul Iași. Aproximativ 550 de brazi aduși din Danemarca vor fi puși în centrele de cartier, pe pietonale, dar și în alte zone din oraș. Achiziția realizată de Primăria Iași a costat circa 18.000 de euro

Reprezentanții Servicii Publice SA (SPI) se pregătesc pentru a da orașului farmecul sărbătorilor de iarnă. Deși din cauza pandemiei de COVID-19 multe lucruri vor fi realizate diferit față de ceilalți ani în municipiul Iași, oficialii SPI au anunțat că în acest an orașul va fi împodobit la fel ca și anul trecut. Vor fi montate ghirlande, instalații luminoase și ornamente în principal pe străzile din zona centrală a orașului, dar și spre periferie, în cartierele din municipiu, precum Păcurari, Alexandru cel Bun, Nicolina, CUG, Tătărași și multe alte zone. De asemenea, se așteaptă ca până pe 15 noiembrie aproximativ 550 de brazi să ajungă în Iași, astfel: 400 vor ajunge pe pietonale și la ronduri, 11 vor ajunge în centrele de cartier, iar restul vor fi la Primăria Iași, în școli, grădinițe și multe alte locuri din oraș. Brazii sunt achiziționați din Danemarca și au costat aproximativ 18.000 de euro.

Plantările de toamnă continuă și în luna noiembrie

Până la sosirea brazilor din Danemarca, angajații Servicii Publice SA se ocupă cu plantările de toamnă. Astfel, în aceste zile se apropie de finalizarea plantării bulbilor de lalele, urmând ca apoi să planteze plantele bienale. Au fost achiziționați un număr de 306.850 bulbi. Comisia de evaluare a acceptat, în urma licitației din august 2020, oferta societății Ro-Verde Landscaping SRL, iar bulbii au fost livrați la începutul lunii octombrie. Societatea din Ilfov a participat cu o ofertă de 222.145 lei, fără TVA, adică 47.000 de euro. Servicii Publice SA a defășurat plantările pentru toamna anului 2020, cu plantările unui număr de 468.000 de flori de sezon bienale și bulbi, 3.290 bucăți de trandafiri, dar și de 5.300 arbori foioși și 4.900 rășinoși.

În această perioadă se vor planta și 20.500 de arbuști foioși și rășinoși, dar și 27.730 plante perene: canna, astilbe, lavandula, heuchera, erica, hosta, rudbeckia, ierburi decorative. Astfel, Servicii Publice Iași SA a reamenajat și reînsămânțat o suprafață de 42.000 de metri pătrați în zonele de parcuri, scuaruri, platbande și alte spații verzi. Tot în astfel de zone a amenajat un gazon de tip rulou cu o suprafața totală de 22.000 de metri pătrați.

Adauga un comentariu