Economic Local

Sute de cereri depuse de ieșeni în cadrul IMM Invest sunt analizate de bănci. Întreprinzătorii din Iași se mai pot înscrie în program

Publicat: 05 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sute de cereri depuse de ieșeni în cadrul IMM Invest sunt analizate de bănci. Întreprinzătorii din Iași se mai pot înscrie în program

Antreprenorii din Iași care au depus cereri pe platforma programului IMM Invest vor putea obține acordul de finanțare de la bănci. În prezent, peste 300 de cereri depuse de ieșeni sunt analizate de cele 22 de bănci partenere înscrise în program. O parte dintre cei care au reușit să ajungă în această etapă a programului așteaptă răspunsurile din partea băncilor. După ce instituția financiar bancară va analiza dosarul fiecărui solicitant, urmează întâlnirea cu reprezentanții băncii.

Jumătate din cererile depuse în cadrul IMM Invest, analizate

Potrivit Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), din cele 53.190 de cereri introduse în aplicație de la demararea programului IMM Invest au fost analizate un număr de 47.896 cereri (reprezentând 90 la sută din total cereri), formulate de un număr de 37.089 IMM-uri înregistrate în aplicația www.imminvest.ro, iar un număr de 20.139 de solicitări au fost transmise la bancă (43,56 la sută). De asemenea, pentru un număr de aproximativ 26.000 de cereri au fost necesare clarificări, iar un număr de 49 de solicitări au fost respinse, motivul fiind că nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului. Un număr de 4.519 cereri (8,7 la sută) urmează să fie luate în analiză.

Se mai pot face înscrieri în program

Aplicația programului IMM Invest va rămâne deschisă până la data de 31 decembrie 2020, având un plafon alocat de 15 miliarde de lei. Potențialii beneficiari pot consulta Ghidul de completare a cererii online și pot vizualiza modelele de completare a diferitelor tipuri de declarații IMM, înainte să demareze procedura de înscriere. Acestea sunt postate alăturat listei de întrebări frecvente, publicate pe site-ul www.fngcimm.ro și pe pagina de Facebook a Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. De asemenea, pentru întrebări sau semnalarea eventualelor dificultăți întâmpinate în procesul de înscriere în aplicație, ieșenii pot scrie pe adresa de e-mail [email protected].

Adauga un comentariu