Local

Sute de familii aleg să-și educe copiii în sistem homeschooling. Deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu: „Problema bullying-ului este extrem de frecventă în instituțiile de învățământ”

Publicat: 30 ian. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Sute de familii aleg să-și educe copiii în sistem homeschooling. Deputatul AUR de Iași Mihail Albișteanu Problema bullying-ului este extrem de frecventă în instituțiile de învățământ
Mihail Albișteanu, deputat AUR de Iași

Tot mai multe familii aleg să își educe copiii în sistem homeschooling din cauza bullying-ului. În acest context, deputatul AUR de Iași, Mihail Albișteanu, a adresat o interpelare ministrului Educației, Ligia Deca, pentru remedierea problemei.

„Sute de familii aleg să-și educe copiii în sistem homeschooling, dorindu-se în acest caz adaptarea procesului educațional nevoilor și aspirațiilor fiecărui copil în parte. Nu putem ignora faptul că acest sistem devine din ce în ce mai popular, având în vedere că se axează pe interesele și nevoile copilului și nici nu-i putem nega avantajele pe care le prezintă. De asemenea, problema bullying-ului, extrem de frecventă în instituțiile de învățământ, este absentă în ceea ce privește sistemul de homeschooling. Familiile care au optat pentru sistemul homeschooling sunt îngrijorate, pe bună dreptate, că vor fi supuse unor presiuni din partea unor instituții ale statului sub pretextul că ar împiedica accesul copilului la educație. Bineînțeles că interesul copilului primează, instituțiile statului fiind obligate să verifice și să asigure respectarea intereselor și drepturilor copilului, însă există posibilitatea exercitării unor presiuni în scopul obligării părintelui să „aleagă” sistemul clasic de învățământ în detrimentul sistemului homeschooling, deși în aceste cazuri dreptul la educație al copilului este asigurat.
Trebuie să recunoaștem neajunsurile și problemele cu care se confruntă sistemul clasic de învățământ și să le remediem înainte de a-i obliga pe părinții care au ales varianta învățământului la domiciliu, să opteze pentru învățământul clasic.

Având în vedere cele expuse mai sus :
1. În ce condiții se poate desfășura homeschooling-ul în România?”, a transmis deputatul AUR Iași, Mihail Albișteanu.

Comentarii
  • Pana la urma tot trebuie sa iasa din casa si sa faca fata celor din jurul lor.
    Astia scoliti acasa sunt victime sigure ale pedofililor. Si al politicienilor, cu ocazia alegerilor.
    Bullying-ul face parte din educatie, pentru ca face parte din viata. Bullying-ul nu se termina odata cu scoala. Nici macar odata cu pensia. Asa ca ce plm de scoala acasa…

Adauga un comentariu