Actualitate

Sute de ieșeni amendați în aceste zile! Nimeni nu a respectat perioada de autoizolare! Controalele sunt în plină desfășurare

Publicat: 29 apr. 2020

În ultimele câteva zile, un număr de 188 de persoane au fost sancționate de autorități din cauza nerespectării restricțiilor de izolare la domiciliu. Acestea au fost prinse de autorități ieșind din casă, deși reglementările sunt ferme. Autoritățile au anunțat încă de la începutul pandemiei faptul că persoanele care vin din zonele afectate vor trebui să intre 14 zile în izolare la domiciliu. Acest aspect a fost trecut cu vederea de aproape 200 de ieșeni care s-au ales cu amenzi usturătoare.

„Structurile IPJ, IJJ și Poliție Locală au efectuat un număr de 335 de verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.
De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanțelor Militare, au fost aplicate 188 de sancțiuni contravenționale în valoare de 321.000 de lei”, au specificat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași.

Reamintim faptul că ieșenii care nu respectă perioada de autoizolare la domiciliu după ce au revenit din zone declarate cu risc de infectare cu coronavirus vor fi introduse în carantină instituționalizată. Aceștia vor fi nevoiți să plătească toate costurile implicate, și anume cazare și masă.

Adauga un comentariu