Local

Sute de ieşeni aşteaptă începerea manifestărilor legate de Ziua Unirii Principatelor Române – FOTO/ UPDATE

Publicat: 24 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Cu aproximativ două ore înainte de a începe manifestările organizate de primăria municipalităţii pentru Ziua Unirii Principatelor Romane, zeci de persoane au început să se adune în Piaţa Unirii. Ieşenii vor participa la evenimentele derulate pentru a comemora această zi importantă.

UPDATE: Au fost aduse în Piața Unirii coroanele de flori care vor fi depuse la statuia lui Alexandru Ioan Cuza.

Știrea inițială

În jurul orei 13:00 vor începe manifestările oficiale. Acestea vor debuta cu onorul dat președintelui Klaus Iohannis. Ulterior va avea loc un Te Deum al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Episcopiei Romano-Catolice de Iași. Ulterior vor fi susținute discursurile oficialităților centrale și locale. Cap de afiș vor fi Nicolae Furdui Iancu și Veta Biriș. Începând cu ora 13:00, se așteaptă sosirea președintelui României, însoțit de premierul României și membri ai Guvernului.

Vor mai participa și o serie de ambasadori, reprezentanții eșichierului politic parlamentar. La Iași va ajunge anul acesta și Adrian Zukerman, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. La finalul evenimentului, municipalitatea va împărți și câteva mii de plăcinte tradiționale celor prezenți în Piața Unirii. Toți aceștia vor lua și cuvântul pe scena din Piața Unirii. Ulterior, evenimentul va continua cu depunerea de coroane la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Adauga un comentariu