Local

Sute de ieșeni se află încă în izolare la domiciliu și în carantină

Publicat: 30 apr. 2020
Direcția de Sănătate Publică Iași: 3.610 persoane se află în izolare la domiciliu și 31 persoane în carantină
Concediile medicale pentru izolare și carantină se plătesc până la sfârșitul anului

Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis faptul că joi, 30 aprilie 2020, se află nu mai puțin de 1.841 de persoane în izolare la domiciliu și 448 persoane în carantină în spațiile special amenajate.

„Un număr de 1.841 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 123 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 448 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 10 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 287 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 244 sancţiuni contravenţionale în valoare de 409.823 lei.”, potrivit DSP Iași.

Comentarii
  • Da, iesenii stau in case in mare parte, dar au aparut din nou khakatzii de Vaslui si Botosani, futatori de buha prin Iasi. Ii mai vezi si cu cioarsele lor , freaca tot timpul pe aici fara nici un rost. Si multe kurve si golanoi din botosaniu poolii si vasluiu de kkat!

Adauga un comentariu