National

Sute de mașini și TIR-uri au rămas înzăpezite în mai multe orașe din România

Publicat: 27 ian. 2021
Autoturisme înzăpezite
Autoturisme înzăpezite

Un număr de 128 maşini şi 30 de TIR-uri din cele rămase înzăpezite în judeţul Constanţa circulă, miercuri seară, în coloană, fiind însoţite de poliţie şi de echipaje de deszăpezire. Alte 33 de maşini mai sunt blocate în trei zone din judeţ.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, mai sunt deschise traficului un drum naţional şi Autostrada A2.

„Drumurile naţionale si judeţene sunt în continuare închise, cu excepţia DN 39 şi A2. 30 de TIR-uri au plecat controlat, spre Mihail Kogălniceanu, în coloană, însoţite de poliţie şi echipaje de deszăpezire. 128 de maşini din cele blocate circulă cu viteză redusă, controlat, însoţite de poliţie dinspre Hârşova spre Mihail Kogălniceanu. Mai avem blocate 30 de autoturisme la Cobadin, două la Sibioara şi 1 la Topalu”, a transmis ISU Dobrogea.

De asemenea, la ora transmiterii acestei ştiri, mai erau 13 localităţi fără curent electric, aproximativ 855 de abonaţi.

ANM a emis cod galben de ninsori în România

Cod galben de ninsori în țară. Iarna începe din nou să-și facă simțită prezența. ANM nu are vești prea bune pentru următoarele zile. Meteorologii anunță un cod galben de ninsori. Ce zone sunt vizate? Cod galben de ninsori în țară. Dacă până acum am avut parte de câteva zile cu vreme caldă, în următoarea perioadă lucrurile se schimbă. Iarna își intră din nou în drepturi, iar meteorologii anunță un cod galben de ninsori. Ce zone sunt vizate?

Atenționarea a intrat în vigoare de marți, 26 ianuarie, de la orele 08:00 și va fi valabilă până joi, 28 ianuarie, la orele 10:00. Așadar codul galben de ninsori este valabil pentru zonele Muntenia, Dobrogea, Moldova, dar și zona de munte unde va ninge local. În partea de sud-est și est vântul va sufla cu putere, iar local vor fi rafale ce vor ajunge la de 50-60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge între 55-65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75-85 km/h. De altfel, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben și în Dobrogea, estul Munteniei, dar și în sud-estul Moldovei. Aici vântul va sufla puternic cu rafale între 55-70 km/h și va reduce vizibilitatea.

”Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.”, se mai arată în comunicatul transmis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Capitală, de marți, până joi dimineață, ora 10:00, vor fi precipitații sub formă de lapoviță. Totodată, va ninge și se va depune strat de zăpadă neuniform, în general, de 8…12 cm. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35…40 km/h. Miercuri dimineață temperaturile vor fi extrem de scăzute, între minus 1…0 grade, iar temperatura maxima va fi de 1…2 grade. În noaptea de miercuri spre joi, temperatura va scădea spre minus 3…minus 1 grad.

Adauga un comentariu