Titlurile zilei

Sute de mii de lei ajung în conturile lui Dragoș Samoilă! Afacerea visurilor îi aduce bani publici de la primărie

Publicat: 15 nov. 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Sute de mii de lei ajung în conturile lui Dragoș Samoilă Afacerea visurilor îi aduce bani publici de la primărie
Ionuț Dragoș Samoilă, afaceristul ieșean oferă prin SC Pro Consulting Expert SRL servicii de consultanță și proiectare în valoare de sute de mii de lei

Sute de mii de lei ajung în conturile lui Dragoș Samoilă, în urma contractelor semnate de firma Pro Consulting Expert SRL cu primăriile din Iași. Această firmă este în topul preferințelor mai multor comune din județ. Afacerea visurilor îi aduce bani publici lui Dragoș Samoilă. Societatea oferă servicii de consultanță pentru afaceri și management în mai multe comune din județul Iași. Dragoș Samoilă învârte banii primăriilor prin conturi, ofertele lui fiind acceptate pe platforma Sistemului de Achiziții Publice (S.E.A.P) imediat după depunere

S.C. Pro Consulting Expert SRL este o firmă din Iași, care a încasat pe servicii de proiectare și consultanță, cu ajutorul primarului Constantin Cojocaru, edilul comunei Miroslovești, peste 400 de mii de lei, fără TVA, doar în 2021. Dragoș Samoilă a dat lovitura, semnând zeci de contracte cu primăriile din județul Iași. Firma condusă de acesta oferă servicii de consultanță pe sume foarte mari. În comuna Miroslovești, ofertele lui Ionuț Dragoș Samoilă sunt dublate și acceptate instant de primărie.

Primarul comunei ieșene Miroslovești, Constantin Cojocaru
Edilul comunei ieșene Miroslovești acceptă ofertele lui Ionuț Dragoș Samoilă imediat după depunerea acestora pe platforma S.E.A.P.

Sute de mii de lei ajung în conturile lui Dragoș Samoilă: Pro Consulting Expert SRL figurează cu profituri mici, dar cu încasări uriașe

captura de ecran de pe platforma S.E.A.P. cu doua dintre achizitiile directe privind serviciile de consultanta oferite de catre Pro Consulting Expert SRL
Ofertele depune de Pro Consulting Expert SRL sunt acceptate imediat de primăria comunei Miroslovești

Afacerea condusă de Ionuț Dragoș Samoilă a încasat în anul 2021, conform ofertelor acceptate pe S.E.A.P, peste 6 milioane de lei, fără TVA, pe servicii de consultanță, studii de fezabilitate și servicii de proiectare. Cu așa încasări, firma S.C. Pro Consulting Expert SRL a înregistrat în 2021 un profit de doar 486 de mii de lei, cu o cifră de afaceri de peste 2 milioane de lei.

Doar în comuna Miroslovești din județul Iași, Dragoș Samoilă a încheiat contracte de peste 400 de mii de lei, cu ajutorul primarului Constantin Cojocaru. Edilul comunei Miroslovești îl susține pe Dragoș Samoilă, acceptând ofertele afaceristului pe platforma de achiziții publice S.E.A.P.

Anul acesta, Pro Consulting Expert S.R.L. a primit acceptul ofertelor pentru servicii de proiectare și consultanță din partea primăriei Miroslovești, în valoare de 446 de mii de lei, fără TVA. Ofertele lui Ionuț Dragoș Samoilă din luna mai a anului 2022 au fost acceptate în aceeași zi, la aceeași oră. Este vorba despre cinci achiziții directe, în comuna ieșeană Miroslovești, privind servicii de proiectare și consultanță, în valoare de 128 de mii de lei, fără TVA. Edilul comunei a acceptat și în septembrie 2022, la un minut diferență, ofertele celor de la Pro Consulting Expert S.R.L, constând tot în servicii de proiectare, pentru o sumă de peste 250 de mii de lei, fără TVA.

În luna octombrie a acestui an, trei achiziții directe depuse împreună cu ofertele firmei lui Dragoș Samoilă au fost acceptate în aceeași zi, însumând nu mai puțin de 64 de mii de lei, fără TVA.

Dacă facem un scurt calcul, doar în 2021 și 2022, afacerea lui Dragoș Samoilă, condusă împreună cu soția, Mihaela Anca Samoilă, a încasat din bugetul local al primăriei Miroslovești nu mai puțin de 851 de mii de lei.

Cu toate contractele semnate și ofertele acceptate instant de edilii primăriilor cu care colaborează în mod frecvent, afacerea visurilor îi aduce bani publici lui Dragoș Samoilă în conturile societății pe care o administrează, încasând sume uriașe doar pe servicii de consultanță și proiectare.

Afaceristul Ionuț Dragoș Samoilă este cunoscut de edilii mai multor comune ieșene, astfel, în august 2021, acesta a prins două contracte bănoase în comuna Gropnița din județul Iași, fiecare având o valoare de 135 de mii de lei, fără TVA. Ofertele au fost acceptate în aceeași zi și la aceeași oră, iar suma totală a fost de 270 de mii de lei, fără TVA.

În comuna Aroneanu din județul Iași, condusă de Benoni Moruzi, Pro Consulting Expert SRL a primit acceptul în vederea prestării serviciilor de întocmire studiu fezabilitate, studiu geo și obținere avize – „Extindere rețea canalizare în comuna Aroneanu, județul Iași” – pentru suma de 135 de mii de lei, fără TVA, în aceeași zi primind și acceptul ofertelor din partea Primăriei comunei Golăiești. Edilul comunei Aroneanu îl are ca preferat pe Ionuț Dragoș Samoilă, astfel, în luna noiembrie a acestui an, primarul comunei Aroneanu a decis vânzarea unei părți din lacul Aroneanu către omul de afaceri ieșean.

Captura de ecran de pe platforma Lista Firme in care apare situatia financiara a societatii conduse de Ionut Dragos Samoila
Chiar dacă semnează contracte de sute de mii de lei, Pro Consulting Expert SRL are datorii de aproape un milion de lei

O colaborare de mulți ani și proiecte de sute de mii de lei

sediul primariei comunei Miroslovesti din judetul Iasi
În 2022, Pro Consulting Expert S.R.L. a primit acceptul ofertelor pentru servicii de proiectare și consultanță din partea primăriei Miroslovești în valoare de 446 de mii de lei fără TVA

Afaceristul Ionuț Dragoș Samoilă, administratorul societății Pro Consulting Expert S.R.L., a declarat pentru reporterii BZI că are o colaborare cu Primăria comunei Miroslovești de foarte mulți ani.

„Colaborez cu această primărie din 2007“, a transmis sec Ionuț Dragoș Samoilă.

Întrebat dacă poartă negocieri cu edilul comunei din Miroslovești înainte de a depune ofertele pe S.E.A.P., dat fiind faptul că ofertele societății pe care o conduce sunt acceptate instant, acesta a negat.

„Nu port negocieri, totul se depune pe platforma S.E.A.P., au fost proiecte amânate și reluate“, a declarat omul de afaceri.

Primarul comunei ieșene Miroslovești, întrebat de reporterii BZI dacă îl cunoaște pe Ionuț Dragoș Samoilă, unul dintre administratorii firmei Pro Consulting Expert S.R.L, nu a dorit să ofere declarații.

„Sunt la o înmormântare, nu pot vorbi“, s-a limitat să spună edilul Constantin Cojocaru.

Așadar, sute de mii de lei ajung în conturile lui Dragoș Samoilă din bugetele primăriilor din județ. Ofertele îi sunt acceptate pe S.E.A.P pe bandă rulantă. Pro Consulting Expert SRL oferă servicii de proiectare și consultanță la prețuri de ordinul sutelor de mii de lei și se bucură de susținerea edililor din județ.

Comentarii
  • Cat o sa le mai meargă???
    La Liria muzica este insuportabilă și acum primaria a mai vândut langa ei 2 parcele….
    Asteptam și DNA ul sa intre pe fir

  • Sa fii in 20202 si sa crezi in … DNA? cam cat de sarac mintal sa fii. Lumea chiar crede ca DNA-ul tine cu saracii :)) Saracii oameni…

    Eu as zice ca baiatul asta are niste baieti cu epoleti in spatele lui si ca nu va fi deranjat de cineva in viitorul apropiat. Cand un „om de afaceri” incepe sa bubuie in contracte cu diverse primarii prin judet, aia nu e coincidenta. Ala e ordin iar ordinul se da doar la unitati. Cu placere dragii mei.

  • Niște ciobani din Cozmesti de unde este născut salbaticul te tatsu, merge numai beat cu ateveul tatsu, sar parvenitul de feciorusu se crede mare pe pile și pe idiotule de politician știți voi care.Liria este o mare făcătură; dar dacă în țară asta nu sunt organe ei fac ce vor, verificați în Aroneanu și serile de flori, acum câțiva ani au dat prin Achan și roșii;erau fără nici un gust și fade,Acesti indivizi își bat joc de noi.

  • O săptămâna noua, articole noi despre aceeași persoana, aceeași “problema”. Din punctul meu de vedere, după atâtea articole aceasta persoana pare a fi cea mai buna pe in activitatea pe care o prestează de pe raza județului iar invidia îndeamnă alți oameni sa scrie mizerii.

Adauga un comentariu