Prima pagină » Local » Sute de oameni au venit la Bursa locurilor de muncă din Iași – FOTO, UPDATE

Sute de oameni au venit la Bursa locurilor de muncă din Iași – FOTO, UPDATE

17 mai 2024, 10:15, 1 ,
BZI.ro, în Local

La Casa de Cultură a Studenților are loc bursa generală a locurilor de muncă.

Evenimentul organizat de AJOFM Iași are ca scop facilitarea relațiilor dintre firme și cei care îşi caută un loc de muncă.

Cele mai căutate meserii sunt lăcătuşii mecanici, zidarii, dulgherii sau brutarii.

„Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași a organizat în data de  17.05.2024 Bursa Generală a Locurilor de Muncă în municipiul Iași la Casa de Cultură a Studenților ”Sala Foaier” și în municipiul Pașcani la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”.

La eveniment, cei 81 agenți economici participanți, au oferit 958 locuri de muncă din toate domeniile de activitate, atât pentru meserii care nu necesită calificare cât și pentru meserii care implică calificări înalte sau studii superioare.

Pentru a sprijini persoanele în căutarea unui loc de muncă, dar și mediul economic ieșean, AJOFM Iași a avut standuri de prezentare cu toate serviciile pe care le oferă gratuit solicitanților de loc de muncă dar și angajatorilor.

Standul privind promovarea ”Economiei Sociale” a fost apreciat de participanți prin prisma multiplelor întrebări adresate specialistului din cadrul instituției noastre. Participarea elevilor din anii terminali ai liceelor tehnologice și a școlilor profesionale, precum și a cetățenilor ucraineni stabiliți în Iași, dovedește interesul acestora în găsirea unui loc de muncă.

Participanții la Bursa Locurilor de Muncă au avut posibilitatea de a afla, direct de la agenții economici, ce oportunități de integrare pe piața muncii le sunt oferite, dar și de a stabili noi contacte profesionale.

Din cele 1060 persoane participante la evenimentul organizat în cele două locații, 500 persoane au fost selecționate în vederea susținerii interviului iar 32 solicitanți au certitudinea încheierii unui contract de muncă  corespunzător pregătirii profesionale, din care 2 cu studii superioare”, au transmis reprezentanții AJOFM Iași.

Comentarii
  • Un fiasco total , o pierdere de timp și de bani !, adică din cei 1060 de persoane participante doar 500 au fost lăsate să spună ce caută din care doar ……..32 au vaga certitudine ca poate probabil vor fi angajați !. Deci o rata de rezultate a evenimentului de 0,30 % ! Eșec total !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *