Actualitate

Sute de persoane au fost plasate în carantină la Iași! Acestea se întorceau acasă din străinătate

Publicat: 04 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sute de persoane au fost plasate în carantină la Iași Acestea se întorceau acasă din străinătate

Peste 400 de persoane au fost plasate în carantină la Iași, după ce au revenit din țări considerate cu nivel de risc ridicat la infecția cu coronavirus. Deși au sperat că vor ajunge la familiile lor, autoritățile i-au asaltat chiar din aeroport sau vamă. Timp de 14 zile aceștia vor fi nevoiți să-și vadă familiile doar prin intermediul rețelelor de socializare sau online.

„Conform ultimelor centralizări, un număr de 439 persoane au fost plasate în carantină în spațiile special amenajate, în timp ce 30 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul județului Iași, sunt înființate 18 centre de carantină instituționalizată. Acestea sunt aflate pe teritoriul a 6 unități administrativ-teritoriale”, au specificat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autoritățile locale, DSP și Serviciul Voluntar pentru Ambulanță Iași. Reamintim faptul că în centrele de carantină instituționalizată intră și persoanele care nu respectă perioada impusă de autoizolare. Aceștia sunt plasați în centrele de carantină timp de 14 zile și sunt nevoiți să plătească masa și cazarea.

Adauga un comentariu