Prima pagină » Local » Sute de persoane vizitează astăzi muzeele din cadrul Palatului Culturii! Intrarea este gratuită – FOTO, VIDEO

Sute de persoane vizitează astăzi muzeele din cadrul Palatului Culturii! Intrarea este gratuită – FOTO, VIDEO

18 mai 2024, 14:17, 2 ,
BZI.ro, în Local

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași va funcționa astăzi, 18 mai 2024 cu program normal, oferind publicului acces gratuit, pentru a marca Ziua Internațională a Muzeelor, însă nu participă la „Noaptea Muzeelor”.

Sute de persoane au venit astăzi la Palatul Unirii, pentru a vizita muzeele din cadrul acestuia. Mulți dintre vizitatori au venit cu autocarele.

Palatul Culturii oferă, astăzi, acces gratuit vizitatorilor

Astăzi, 18 mai 2024, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași oferă publicului acces gratuit, pentru a marca Ziua Internațională a Muzeelor.

Astfel, cei interesați sunt așteptați între orele 10.00 – 17.00 (cu acces până la 16.30) în Iași, la Palatul Culturii, unde vor putea vizita Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Moldovei și Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, dar și Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” și Muzeul „Poni-Cernătescu”, precum și muzeele de pe teritoriul județului: Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni, Muzeul Viei și Vinului de la Hârlău.

De asemenea, precizăm că, în acest an, Complexul Muzeal Național „Moldova” nu participă la Noaptea Muzeelor, toate obiectivele muzeale componente ale instituției fiind închise. Amintim faptul că angajații sunt în grevă japoneză, fiind nemulțumiți de discriminările salariale. La greva de avertisment participă 152 de angajaţi ai instituţiei, 137 dintre ei fiind membri de sindicat.

Astăzi, are loc cea de-a XX-a ediție a evenimentului „Noaptea Muzeelor”

Instituită de ICOM în 1977 și constituind un reper la nivel global, Ziua Internațională a Muzeelor a fost sărbătorită, în 2023, de 37.000 de muzee din 158 de țări din întreaga lume. Tema aleasă pentru acest an,

„Muzee, educație, cercetare”, evidențiază rolul esențial pe care instituțiile culturale îl au în crearea și consolidarea unei societăți bazate pe cunoaștere, în furnizarea de experiențe care contribuie la formarea de caractere și la crearea de comunități responsabile și informate.

La cea de-a XX-a ediție a evenimentului, la nivelul județului Iași, participă 23 de instituții culturale, respectiv Ateneul Național din Iași, Centrul de Artă Contemporană Baia Turcească, Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I” Filiala Iași, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași. Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu”, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași. Galeriile de Artă „Dan Hatmanu”, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași. Palatul Braunstein, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași. Casa Muzeelor, Colecția istoria teatrului românesc, Muzeul „George Topârceanu”, Muzeul „Ion Creangă” – Bojdeuca, Muzeul „Mihai Codreanu”, Muzeul „Mihai Eminescu”, Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei-Mitropolitul”, Muzeul Copilăriei în Comunism, Muzeul Poeziei, Muzeul Transportului Public Iași, Muzeul Universității Iași, Muzeul „Nicolae Gane”, Muzeul „Vasile Pogor” Iași, Muzeul Pogromului din Iași și Muzeul Teatrului Evreiesc.

Programul complet al evenimentelor este publicat pe www.noapteamuzeelor.org. Actualizările vor continua zilnic, până în ziua evenimentului, oferind publicului informații detaliate despre toate activitățile.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *