Actualitate

Sute de români au fost trimişi la o adresă greșită pentru a se vaccina. Ce spune DSP Constanța

Publicat: 18 ian. 2021
vaccin Pfizer împotriva COVID-19 ținut în frigider
Restricționarea numărului de noi vaccinuri la 16.800/zi la nivel național

Greală de zile mari în judeţul Constanța după ce sute de români au fost trimişi la o adresă greşită pentru a se vaccina împotriva COVID-19. Vorbim despre faptul că românii care s-au înscris pe platforma de vaccinare anti COVID-19 a fost direcţionaţi către un spital în care nu se face vaccinare.

DSP Constanța a trimis, printr-un comunicat un mesaj prin care îşi recunoaşte greşeala şi spune că a fost doar o inadvertență tehnică.

Sute de români au fost trimişi la o adresă greșită pentru a se vaccina

Conform datelor publicate de jurnaliştii adevărul.ro se pare că cei care s-au înscris pe platforma de vaccinare vaccinare-covid.gov.ro au fost redirecţionaţi la o adresă greşită. Constănțenii au fos redirecţionaţi, pentru a doua etapă de imunizare la adresa Spitalului Militar de Urgentă dr. Alexandru Gafencu de pe Bulevardul Mamaia nr.96.

Totuşi, la adresa respectivă se află spitalul modular înfiinţat de Armată, anul trecut. Acesta se află pe Stadionul Portul de pe Bulevardul 1 Mai nr. 1-3 Constanța. Cu toate că unitatea medicală se află în subordinea Spitalului Militar de Urgență, spitalul nu face vaccinări împotriva COVID-19, potrivit adevărul.ro

Ce spune DSP Constanța despre greșeala comisă

În legătura cu greşeala comisă, DSP Contanța a avut o primă reacţie. Într-un comunicat dat de autorităţile locale se arată faptul că totul a fost o inadvertentă tehnică şi ca situaţia s-a remediat. DSP Contanța a răspuns după ce sute de cetățeni au reclamat faptul că sunt redirecţionaţi la o adresă greșită:

„Din cauza unei inadvertenţe tehnice, în platformă de programare pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, cei care au primit confirmare de programare pe e-mail au fost informaţi că se vor vaccina pe Bulevardul Mamaia 96.

Pentru o informare corectă şi pentru evitarea unor situaţii neplăcute, facem următoarea menţiune: centrul de vaccinare este la Sistemul Militar Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) de pe Stadionul „Portul”, lângă spitalul CF Port (Bulevardul 1 Mai 3-5). Începând de vineri, s-au făcut demersuri pentru modificarea adresei centrului în platformă naţională dedicată programării pentru vaccinare. Problema va fi remediată în scurt timp“, au dat asigurări oficialii.

Luni începe a doua etapă a campaniei de vaccinare în România și în Iași

Începând cu luni, 18 ianuarie 2021 în România dar şi în Iași începe a doua etapă a campaniei de vaccinare. Vorbim despre faptul că a doua etapă va începe cu imunizarea persoanelor vârstnice dar şi a celor care lucrează în categoria de risc. Vorbim despre pensionari, profesori şi alte persoane care au risc crescut de infectare.

În Iași, la nivel de municipiu s-au înfiinţat centrele de vaccinare. Mihai Chirica a postat în cursul zilei de ieri, 17 ianuarie 2021 imagini cu centrele de vaccinare la nivel de municipiu.

În altă ordine de idei, la nivel medical a început rapelul la prima doză de vaccin Pfizer administrată. Din aceste considerente, medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași a efectuat a doua doză de vaccin împotriva COVID-19.

Adauga un comentariu