Local

Sylvia Hoișie, inventatoarea vaccinului Polidin, este condusă pe ultimul drum, la Iași – GALERIE FOTO

Publicat: 27 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sylvia Hoișie inventatoarea vaccinului Polidin este condusă pe ultimul drum la Iași - GALERIE FOTO
Astăzi, 27 mai 202, la ora 11.00, este condusă pe ultimul drum Sylvia Hoișie, inventatoarea vaccinului Polidin

Astăzi, 27 mai 202, la ora 11.00, este condusă pe ultimul drum Sylvia Hoișie, inventatoarea vaccinului Polidin. Aceasta a murit la venerabila vârsta de 94 de ani. Cercetătoarea născută în Câmpulung Muscel s-a născut într-o familie modestă şi a fost supraviețuitoare a Holocaustului.

Înmormântarea are loc la Cimitirul Evreiesc din Iaşi.

Sylvia Hoișie, inventatoarea vaccinului Polidin, a murit la 94 de ani

Comunitatea medicală este în doliu după ce Sylvia Hoișie, inventatoarea vaccinului Polidin, a murit la vârsta de 94 de ani. Medicul care s-a născut în Câmpulung Muscel a decedat. Evreică la origine, Sylvia Hoișie a fost o supraviețuitoare a Holocaustului. Comunitatea Evreilor din Iași a transmis un mesaj de condoleanțe în legătură cu marea pierdere a medicinii românești. În mesajul publicat de comunitate pe o rețea de socializare se arată faptul că înmormântarea va avea loc pe data de 27 mai începând cu ora 11 la Cimitirul Evreiesc din Iași.

„Cu profundă durere, Comunitatea Evreilor din Iaşi anunţa trecerea în eternitate a doamnei doctor Sylvia Hoisie. Om de o mare sensibilitate, profesionistă desăvârşită, find una dintre personalităţile care au inventat celebrul Polidin, leac ce a salvat multe vieţi. Supravieţuitoare a iadului din Transnistria, a reuşit să lupte cu foametea şi mizeria, împărtăşind lumii întregi acele orori.Slujba de înmormântare va avea loc vineri 27 mai, ora 11 la Cimitirul Evreiesc din Iaşi. Să îi fie memoria binecuvântată!”, a transmis Baruch Dayan Ha Emet!

Adauga un comentariu