Prima pagină » Eveniment-Social » Tabăra Ciric este propusă de Primăria Municipiului Iași pentru modernizare, cu un proiect ce se întinde pe cinci ani
Tabăra Ciric este propusă de Primăria Municipiului Iași pentru modernizare, cu un proiect ce se întinde pe cinci ani

Tabăra Ciric este propusă de Primăria Municipiului Iași pentru modernizare, cu un proiect ce se întinde pe cinci ani

31 mart. 2025, 02:00, 1 ,
Paula IANUȘ în Eveniment-Social

Consiliul Local a votat joi, 27 martie 2025, un proiect prin care municipalitatea solicită preluarea Taberei Ciric din administrarea Agenției Naționale pentru Sport, în domeniul public al municipiului Iași. Proiectul va fi realizat în 5 ani de la preluarea terenului.

Tabăra Ciric ar putea fi transformată, în 5 ani, într-un centru de agrement

Joi, 27 martie 2025, Consiliul Local a votat un proiect de hotărâre prin care municipalitatea solicită transmiterea obiectivului „Tabără Ciric” din domeniul public al Statului Român și administrarea Agenției Naționale pentru Sport, în domeniul public al municipiului Iași.

Tabăra Ciric este situată pe o suprafață de 29.257 metri pătrați, în zona T 192. Aceasta este cunoscută pentru peisajele naturale, lacurile și pădurile, dar și pentru facilitățile sportive existente în apropriere.

Obiectivul municipalității este de a transforma Tabăra Ciric într-un spațiu modern pentru educație, sport și recreere, integrat în strategia de revitalizare a zonei.

„Revitalizarea fostei tabere școlare de la Ciric va aduce un mare plus zonei, oferind un spațiu modern pentru activități recreative și educative, și va fi un beneficiu important și pentru elevi, familii și toți ieșenii care caută locuri de relaxare aproape de natură. Prin valorificarea potențialului urban existent, se creează un echilibru între dezvoltarea orașului și protejarea naturii. În plus, implicarea comunității în conservarea și dezvoltarea pădurilor urbane este esențială pentru succesul pe termen lung al acestui proiect cu numeroase beneficii: reducerea poluării, creșterea calității vieții, educație și conștientizare, dezvoltare sustenabilă”, se arată în proiectul de hotărâre.

Sursa de finanțare a investiției va fi asigurată atât din fonduri ale bugetului local al municipiului, cât și din fonduri europene eligibile, guvernamentale sau alte surse de finanțare.

Iată facilitățile ce sunt propuse în proiect

Planurile includ amenajarea unor căsuțe și corturi pentru cazare, terenuri de sport, trasee de aventură, spații pentru ateliere educative, terenuri de sport și trasee de aventură, zone de picnic și relaxare, destinate familiilor, sportivilor și celor care apreciază natura. Mai mult, vor fi create locuri speciale pentru focuri de tabără și activități de socializare.

„Reamenajarea taberei școlare la Ciric prezintă numeroase avantaje, cum ar fi accesibilitatea, aceasta fiind o zonă accesibilă atât prin utilizarea mijloacelor de transport în comun, cât și cu mijloace proprii de transport, în zonă fiind amenajate parcări publice; dezvoltarea turistică a orașului și activitatea educațională ar atrage atât elevi din Iași, cât și din alte județe. Activitățile variate care se pot desfășura sunt organizare de drumeții, cursuri de supraviețuire, sporturi nautice, ateliere de ecologie, activități pentru conștientizarea importanței protejării mediului”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Numai pentru demolarea căbănuțelor din tabără este nevoie de câteva sute de mii de euro.

Taberele de vară reprezintă o oportunitate pentru oricine de a-și dezvolta diverse abilități, dar și pentru a se distra, socializa și pentru a lega noi prietenii.

Cu excepția taberelor private, celelalte tabere de stat din județul Iași, care erau cunoscute și apreciate, se află de ani întregi în conservare sau au fost retrocedate. Excepție face tabăra de la Muncel, care este funcțională, situată în localitatea Mogoșești-Siret.

Viitorul Taberei Ciric depinde de implementarea proiectului conform planului stabilit pe o durată de 5 ani.

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
Zodia care își iubește mama mai mult decât orice. Legătura de sânge care nu se rupe niciodată
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit un infarct. Cum se simte tânărul de doar 24 de ani
observatornews.ro
De ce valorează 2,5 milioane de euro porumbeii furaţi de un român în Belgia
Evz.ro
O legendă a televiziunii, dată afară. Momentul de coșmar al carierei
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Care este starea lui Mihai Leu, ajuns în stare critică la spital: "Situația lui s-a înrăutățit rapid"
Dailybusiness.ro
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
RomaniaTV
Mihai Leu, transportat în STARE CRITICĂ la Fundeni! Fostul pugilist se află la Terapie Intensivă
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Bunicii aşteaptă a 13-a pensie după Paşte. Câţi bani în plus vin pe card, trebuie tipărite noi taloane
redactia.ro
Detalii cutremurătoare ies la iveală din ancheta bebelușului furat din maternitatea Bacău. Cum a fost scos micuțul din spital și cu cât s-a vândut micuțul
Comentarii
  • PRIMARIAAA…reparati gratarele din zonele de agrement existente, gratarele au fundurile gaurite de rugina. Sunt prost gandite, sta apa in ele si ruginesc, nu mai au fund…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`