Actualitate

Tabara GROAZEI pentru un ELEV de la Colegiul National! I s-a pus interdictie pe telefon, iar cand parintii au ajuns la locul faptei, baiatul avea buzele vinetii. Ce s-a intamplat la Gura Humorului?

Publicat: 31 iul. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tabara GROAZEI pentru un ELEV de la Colegiul National I s-a pus interdictie pe telefon iar cand parintii au ajuns la locul faptei baiatul avea buzele vinetii. Ce s-a intamplat la Gura Humorului
1

@ Asociatia Club  Sportiv "Junior Smile" Iasi, tarata intr-un scandal monstruos @ Parintii unui elev de la Colegiul National sustin ca baiatul lor a fost tratat necorespunzator @ Elevul a fost trimis singur in camera cand ar fi inceput sa aiba dureri abdominale, sa vomite si sa aiba febra @ Cand au ajuns la spital, medicii l-au bagat direct in perfuzie, constatandu-se gradul doi de deshidratare

Asociatia Club Sportiv "Junior Smile" Iasi primeste acuzatii grave facute de familia unui elev care a mers intr-o tabara organizata de aceasta companie. Acestia sustin ca baietelul a suferit o indigestie si ca ar fi ajuns la spital cu gastroenterocolita si sindrom de deshidratare acuta de gradul II, dupa ce supraveghetorii grupului nu ar fi luat in seama simptomatologiile copilului.

Mai mult decat atat, tatal baiatului sustine ca nu a primit bon fiscal pe toti banii oferiti in schimbul taberei. Tabara a avut loc la Gura Humorului, iar copiii, prin regulamentul interior al taberei organizate, nu ar fi avut acces la telefon. Seara insa, profitand de cele 15 minute oferite de catre organizatori pentru a-si contacta parintii, copilul le-a spus acestora din urma ca acuza dureri abdominale insuportabile, scaune diareice si voma. Unul dintre patronii companiei sustine ca acestea ar fi exagerarile parintilor si neaga diagnosticul pus de medicii ieseni.  

O vacanta de groaza

Ludovic Butnaru, tatal unui elev in varsta de 12 ani de la Colegiul National Iasi, sustine ca in tabara organizata de catre Asociatia mai sus-mentionata, copilul sau nu a primit primul ajutor din partea supraveghetorilor grupului si ca, acuzand dureri grave si stari de voma, nu ar fi fost luat in serios. In data de 21 iulie, grupul a fost transportat de la Iasi spre Gura Humorului si au fost cazati la Hotel "Simeria". Intoarcerea spre Iasi ar fi trebuit sa fie in data de 26, insa pentru fiul lui Ludovic a fost cu doua zile mai devreme si asta pentru ca tatal baiatului ar fi comunicat telefonic cu unul dintre supraveghetorii grupului, care i-ar fi spus ca baiatul este bine, desi vomitase deja de trei ori in decursul a doua ore.

"M-a sunat copilul si l-am simtit din voce ca nu se simte bine. Acuza dureri de burta si mi-a spus ca vomitase deja de trei ori. Am luat atunci legatura cu Alex Oprean, unul dintre organizatori, care m-a repezit, spunandu-mi ca trebuie sa sustina un discurs pentru 40 de oameni si ca ma asigura ca baiatul este bine. Simtind ca nu este asa, am plecat de la Iasi la ora opt seara, spre Gura Humorului. Cand am ajuns acolo, copilul mi-a fost adus de sus cu bagaje cu tot si era vinetiu la buze si sub ochi. L-am intrebat atunci pe Alex Oprean de ce nu se asigura sa mearga cu un medic in astfel de situatii, el raspunzandu-mi evaziv ca baiatul nu are nimic, ii era probabil dor de casa. Spitalul era fix peste strada Hotelului, l-ar fi putut duce in orice secunda, ca sa nu mai spun ca l-au lasat sa vomite singur in camera, neasigurandu-se daca este sau nu bine. L-am dus la Spital la Gura Humorului, unde l-au bagat imediat in perfuzie. Tot in acea seara am ajuns la Spitalul de Copii din Iasi, unde a fost diagnosticat cu deshidratare de gradul doi, medicii spunandu-mi ca nu este de joaca cu asa ceva", spune Ludovic.

Vezi si: Exclusiv! Focar de toxiinfectie alimentara la Seminarul Catolic din Iasi!

"Grad mare de deshidratare"

Tatal baiatului sustine ca daca Alex Oprean sau alt supraveghetor ar fi dus copilul la timp la spital, ar fi evitat situatiile care au urmat ulterior. De aproape o saptamana, copilul are un regim fix, pentru echilibrarea florei intestinale, bazat pe alimente deloc placute, mai ales de catre copii. Cand Ludovic ar fi sesizat ca baiatul nu este bine si ar fi cerut sa tina legatura telefonica cu copilul sau pentru a se asigura ca starea sa nu degenereaza, Alex Oprean ar fi spus ca in cazul in care copilul va primi inapoi telefonul, va fi nevoit sa plece acasa de tot.

"Mi-a spus la telefon ca baiatul nu are nimic, e probabil faptul ca ii e dor de casa si de parinti. Ceea ce ma deranjeaza pe mine este ca a incercat sa substituie serviciile unui medic , dandu-i o simpla pastila. Vazand ca baiatul vomita dej de trei ori, trebuia sa-l fi dus la medic. Noi, ca parinti, am fi in stare sa platim si mai mult decat am facut deja, numai sa stim ca pruncii nostri sunt in siguranta. Va dati seama cu ce griji stateam in casa cu sotia mea, stiind ca baiatul vomita si are febra, iar lor nu le pasa. Cand am ajuns la hotel, copilul avea febra, si era vizibil afectat de simptomatologii. In Iasi, am mers la Dr. Claudia Elena Plesca, care era de garda si mi-a specificat ca in asemenea situatii trebuie pus imediat in perfuzie. Era vorba de un grad mare de deshidratare", mai spune barbatul.

Baiatul i-ar fi povestit ca durerile abdominale ar fi aparut imediat dupa masa de pranz si ca la o distanta de cateva ore ar fi vomitat prima data. Adresandu-se unuia dintre supraveghetori, ar fi fost trimis in toaleta din camera lui sa vomite, desi la parter exista o alta, si ar fi putut supraveghea mai bine situatia.

Vezi si: EXCLUSIV: Un tanar a suferit o toxiinfectie alimentara, dupa ce ar fi mancat mai multe produse de la LIDL

Ce spun organizatorii ?

Ludovic Butnaru a primit chitanta doar pe 300 de lei, desi tabara ar fi costat 1.500 de lei. Prima transa de bani a fost ceruta si platita in luna martie, iar in luna iulie a avut loc tabara. La o saptamana distanta de ultima zi a taberei, barbatul inca nu a primit niciun raspuns privind chitanta pentru restul de bani.

"Sotia mea a platit in luna martie 300 de lei. Restul, i-am platit in parcarea de la fosta Billa, de unde a plecat autocarul. I-am dat banii prin masina. A dat geamul jos si i-am dat. Nici pana in ziua de azi nu am primit chitanta", mai spune barbatul.

Redactorii cotidianului Buna Ziua Iasi l-au contactat si pe Alex Oprean, unul dintre organizatorii taberei. Acesta a negat spusele parintilor, afirmand ca il protejeaza prea tare pe baiat si ca nu era cazul sa vina pana la Gura Humorului pentru a lua baiatul la Iasi. "Parintii au exagerat. Nu era cazul atat de grav incat sa-l fi dus la spital, de aceea am decis sa-i administram o pilula. Nu ne explicam ce a fost la mijloc. O fi fost vorba despre o indigestie, despre efectul soarelui, despre mancare, chiar nu stiu. Ceea ce pot sa spun este ca parintii au exagerat. Copilul nu era deloc vinetiu, era pur si simplu trezit din somn, pentru ca ei l-au luat noaptea tarziu. Ceea ce spun acesti parinti sunt povesti. In acea tabara erau 90 de copii, nu stiu daca a fost problema copilului, vreo indigestie sau ceva, dar stiu sigur ca nu au mai fost probleme acolo. Noi nu ne-am impacientat, pentru ca organizam multe tabere si ne-am mai confruntat cu asemenea situatii si in general, a doua zi de dimineata, copiii sunt bine din nou, deci nu e nevoie de interventie. In ceea ce priveste chitantele, noi oferim chitante dupa avans si restul dupa ce se termina tabara", a specificat Alex Oprean. Acesta este profesor la Universitatea "Alexandu Ioan Cuza" si preda Stiinte medicale. De asemenea, el sustine ca in cazul in care ar fi considerat un pericol pentru copil, ar fi actionat, si ca parintii exagereaza.

Adauga un comentariu