Local

Tânăra mamă nu a apucat să-şi vadă copilul! A murit la zece minute după ce a născut

Publicat: 20 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tânăra mamă nu a apucat să-şi vadă copilul A murit la zece minute după ce a născut

O tânără mamă în vârstă de 20 de ani ce a născut pentru prima dată a decedat fără să apuce să îşi ţină copilul în braţe. Aceasta a murit în noaptea de joi spre vineri, în timpul unei operaţii de cezariană la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi.

Intervenţia chirurgicală a întâmpinat complicaţii în cea de-a doua parte. Cadrele medicale menţionează că este vorba despre o pacientă ce cântarea circa 110 kg, fiind obeză. Sarcina tinerei nu a fost urmărită până în momentul operaţiei de niciun medic.

A fost internată pe data de 17 decembrie 2019 din prisma membranelor rupte, iar după două zile trebuia să dea naştere.

“La 10 minute după ce a fost extras copilul, starea pacientei s-a agravat, a intrat în stop cardio-respirator, au început manevrele de resuscitare care au durat 95 de minute, din păcate deşi a fost implicată o echipă complexă, inclusiv un cardiolog, pacientă nu a mai putut fi salvată”, a declarat dr. Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al maternităţii.

În urma tragicului incident a fost deschisă o anchetă internă. Urmează să fie desfăşurata necropsia la Institutul de Medicină Legală pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului tinerei de 20 de ani. Cadrele medicale suspectează că este vorba despre o embolie amniotică, fiind considerat un caz extrem de rar.

Din fericire, copilul a fost salvat de către medicii din cadrul maternităţii. Tânără de 20 de ani a adus pe lume un băieţel perfect sănătos, cu o greutate de 3 000 grame.

Adauga un comentariu