International

Tânără ucisă în cadrul unui atac armat din sud-vestul Germaniei

Publicat: 24 ian. 2022
poitia germana
Conform unor informații din presa germană, atacatorul a deschis focul în amfiteatru și a rănit mai multe persoane înainte de a se împușca

O tânără a murit şi alte trei persoane au fost rănite în atacul comis luni la Universitatea Heidelberg din sud-vestul Germaniei, când un bărbat a dat buzna într-o sală de curs, a deschis focul, a părăsit sala şi apoi s-a sinucis, informează EFE şi DPA.

Atacatorul era student al instituţiei, avea asupra sa un rucsac cu mai multe arme şi a fugit după atac. El a fost găsit mort la scurt timp după aceea în grădina botanică a campusului, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stefan Wilhelm, la televiziunea publică ZDF.

Identitatea bărbatului nu a fost dezvăluită. Autorităţile au ajuns la concluzia că atacatorul a acţionat singur. Până în prezent, nu există indicii că atacul ar fi fost motivat religios sau politic. Totuși, comandantul poliției locale a dezvăluit că atacatorul avea 18 ani.

”Armele (pe care atacatorul le purta cu el, nota redactorului) au fost cumpărate din străinătate”, a adăugat Siegfried Kollmar, în timp ce motivaţiile acestui atac urmează, potrivit parchetului, să fie stabilite.

Mai mulți oameni au fost răniți după bărbatul înarmat a deschis focul la un amfiteatru în orașul german Heidelberg, relatează The Independent și Reuters.

Polițiștii germani au informat că atacatorul a murit, însă nu au dat detalii cu privire la ce s-a întâmplat. Inițial, poliția germană avertizase, pe Twitter, ca oamenii să evite zona în care a avut loc atacul.

„Atât știm deocamdată – un atacator singur a rănit mai multe persoane cu o armă de foc, într-un amfiteatru. Atacatorul a murit”, se arată în postarea poliției germane.

Conform unor informații din presa germană, atacatorul a deschis focul în amfiteatru și a rănit mai multe persoane înainte de a se împușca.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat, pentru CNN, că atacatorul, un bărbat tânăr, a murit. Cauza morții sale este necunoscută, însă.
Comentarii
Adauga un comentariu