BZI LIVE

Tânărul care a străbătut, pe bicicletă 10 000 de km prin toate județele țării, a povestit aventura sa, în Studioul BZI LIVE – FOTO/VIDEO

Publicat: 18 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Luni, 18 noiembrie 2019, la ora 15.00, în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost programată o nouă ediție specială. În prim-plan a fost aventura vieții pentru un inimos și temerar tânăr din Iaşi! Mii de adolescenți din toată România au fost impresionați. Povestea și mărturiile acestuia, într-o inedită și motivațională producție media BZI.ro.

Implicare, aventura și atitudine

Are doar 18 ani și deja este un temerar demn de aventurile romanelor lui Jules Verne. Are timp și de carte, dar în vacanțele de vară se implică în expediții care au impresionat alții mii de adolescenți. Silviu Timofte este elev în clasa a XII-a a Liceului Teoretic Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Aventura „Dăm pedală 10.000”

El a străbătut, pe bicicletă, 10.000 de kilometri prin toate județele țării. Asta în doar trei luni și jumătate. Totul se întâmpla în vara anului 2018. Încurajat de reușita acestei expediții, în vară a străbătut o mie de kilometri, de data aceasta pe jos. Traseul ales a fost de la malul Mării Negre, anume de la Mangalia, și tocmai până la Negrești-Oaș, Satu Mare.

„«Dăm pedală 10.000» este aventură pe care am realizat-o în vara anului trecut. Am pedalat 10.000 de km prin toate județele țării în trei luni și jumătate. Ideea de a face o astfel de aventură zăcea în mintea mea de ceva timp, de când eram copil. Abia vara trecută am prins destul curaj. Asta la inițiativa a doi prieteni foarte buni, Iustinian Potoroacă și Adi Grigorescu. Anul acesta am continuat și am mers pe jos 1.000 de kilometri, în doar 28 de zile. Traseul ales a fost Mangalia – Negrești-Oaș, în nord, tocmai până la Satu Mare”, povestește Silviu.

„Nimic nu e imposibil atâta timp cât îți dorești acel lucru”

Deschis, amabil și curajos, Silviu Timofte crede că în viață trebuie să-ți urmezi instinctul, visele.

„Mi-am dat seama că nimic nu e imposibil atâta timp cât îți dorești acel lucru, iar oamenii potriviți te înconjoară. Motivat și încurajat de reușita anului trecut, mi-am dus la bun sfârșit visul meu de a explora cât mai mult România. Fiind cercetaș, am conlucrat cu toți cercetașii din țară. Ei m-au ajutat mult cu cazare în fiecare oraș și cu multă energie. Acum, împreună cu băieții Iustinian și Adi, sub numele de «Brothers în Woods» suntem preocupați de a acumula cât mai multă experiență în domeniul outdoor și de a o putea oferi mai departe”, s-a mai destăinuit liceanul.

Expediția Diagonal

Interesant este că „Brothers în Woods” este un grup de tineri cercetași. El este, momentan, format tocmai din cei trei temerari, respectiv Adrian Grigorescu, Iustinian Potoroacă și Silviu Timofte. Cei trei membri fondatori s-au aventurat, până acum, în locuri din ce în ce mai extreme. Ei își pun la încercare abilitățile practice și le dezvoltă mai ales pe cele de echipă. Mai mult, ei sunt și membri ai Organizației Naționale „Cercetașii României” (www.scout.ro). Este cea mai veche mișcare educațională de tineret din România, cu aproximativ 5.000 de membri. Ei sunt activi în peste 90 de comunități locale. Cercetășia este un model educațional, de formare continuă. Era are ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte. Cu siguranță, atât Silviu, cât și cei doi prieteni ai săi nu se vor opri aici. Cu siguranță, aventura lor îi va inspira și pe alți tineri.

Adauga un comentariu