Info Turism

Ţara care a interzis trotinetele electrice. Amendă mare şi chiar închisoare pentru cei care le folosesc

Publicat: 06 nov. 2019

Ţara care a interzis trotinetele electrice. Pentru că numărul acccidentelor în care au fost implicate trotinetele electrice a crescut, o ţară asiatică a luat o decizie inedită. În cele mai multe cazuri a fost vorba de coliziunea cu pietoni pe trotuare. Astfel, circulaţia cu trotinetele electrice pe trotuare a fost interzisă în Singapore, începând de luni, 4 noiembrie 2019.

Până la 31 decembrie autorităţile au hotărât că cei care vor mai fi prinşi deplasându-se cu trotinete electrice să primească doar avertismente.

Ţara care a interzis trotinetele electrice. 1.500 de dolari amendă

Însă, de la 1 ianuarie, cei care vor mai circula cu trotinete electrice pe trotuare vor risca să primească amenzi de aproape 1.500 de dolari. În unele cazuri aceştia pot fi condamnaţi la până la trei luni de închisoare.

„Interzicerea trotinetelor electrice pe trotuare este o decizie dificilă. Dar este un pas necesar pentru că pietonii să să simtă din nou în siguranţă pe trotuarele publice”, a declarat Lam Pin Min, un oficial din Ministerului Transporturilor.

Această decizie după ce, în luna septembrie, o femeie în vârstă de 65 de ani a murit într-un incident ce a implicat o trotinetă electric. Femeia, care se plimba cu bicicletă, s-a ciocnit cu o persoană care se deplasa cu o trotinetă electrică. A murit la câteva zile în urma incidentului, într-un spital, din cauza unei leziuni pe care a suferit-o la creier.

Măsura similară în Japonia

În Singapore, trotinetele electrice nu au voie să circule nici pe şosele. Acestea pot circula legal doar pe pistele pentru biciclete, care în acest moment au o lungime de 440 de km. Guvernul a promis, însă, că până în 2025 vor fi 750 de km disponibili.

Trotinetele electrice au devenit foarte populare în statul asiatic, unul dintre cele mai scumpe din lume pentru deţinătorii de automobile.

Este posibil ca alte vehicule similare cu trotinetele electrice, precum hoverboard-urile şi biciletele electrice să fie, de asemenea, interzise pe trotuare.

Singapore nu este singura ţară care a interzis trotinetele electrice pe trotuare. Frântă a luat o măsură similară în vara, dar a impus amenzi mult mai mici, de aproximativ 150 de dolari. O măsură similar a fost luată în Japonia.loading...

Adauga un comentariu