International

Ţara care oferă 500 de euro cetăţenilor pentru a merge în vacanţă

Publicat: 19 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ţara care oferă 500 de euro cetăţenilor pentru a merge în vacanţă
Ţara care oferă 500 de euro cetăţenilor pentru a merge în vacanţă

Ţara care oferă 500 de euro cetăţenilor pentru a merge în vacanţă. Dintre țările afectate de noul coronavirus, Italia a găsit deja o soluție pentru relansarea turismului, care este responsabil pentru 13% din PIB-ul țării.

Ţara care oferă 500 de euro cetăţenilor pentru a merge în vacanţă

Ţara care oferă 500 de euro cetăţenilor pentru a merge în vacanţă. Autoritățiile vor acorda bonusuri de vacanță de 2,4 miliarde de euro famililor ale căror venituri anuale nu depăşesc 40.000 de euro. Sumă pe care o vor primi italienii pentru a călători este considerat un stimulentul financiar disponibil în trei variante:

– 150 de euro pentru o singură persoană,

– 300 de eruo pentru două persoane,

– 500 de euro pentru o familie compusă din trei persoane sau mai mult.

Experții din turism estimează o scădere ce depășește 3,2 miliarde de euro a cifrei de afaceri în vara acestui an.

Guvernul italian a detaliat joi modalităţile de atribuire a „bonusurilor de vacanţă”, alocaţii care pot ajunge până la 500 de euro, menite să îi stimuleze financiar pe italieni să meargă în concedii în peninsulă şi să susţină astfel sectorul turistic afectat de pandemie, informează AFP. Măsura pentru care statul a deblocat 2,4 miliarde de euro este condiţionată de faptul că se adresează gospodăriilor ale căror venituri anuale nu depăşesc 40.000 de euro.

Unde poate fi utilizat bonusurile de vacanță

Bonusul este accesibil printr-o aplicaţie lansată de Ministerul Culturii care generează un cod QR, cu care beneficiarul trebuie să se înregistreze. Important este faptul că 80% din bonus va fi utilizat ca reducere la unităţile de cazare alese, iar restul de 20% ia forma unei deduceri din impozitul pe venit în declaraţia de venit din 2021. Anunţată în luna mai de Guvernul de la Roma într-unul din decretele de urgenţă adoptate în perioada crizei sanitare, bonusul vizează susţinerea turismului, un sector cheie pentru economia Italiei, în condiţiile în care este reponsabili pentru 13% din PIB.

În contextul pandemiei de coronavirus, profesioniştii din sectorul turismului se aşteaptă la o scădere vertiginoasă a activităţii în vara acestui an şi la cele mai slabe cifre de după 1998, cu 56 de milioane de înnoptări mai puţin şi o scădere de 3,2 miliarde euro a cifrei de afaceri. Începând cu data de 3 iunie, Italia şi-a redeschis frontierele pentru turiştii străini proveniţi din Uniunea European şi/sau spaţiul Schengen.

Italia și-a redeschis frontierele pentru turiștii europeni

După o lună de ridicare graduală a restricţiilor, Italia şi-a redeschis frontierele pentru turiştii europeni, măsura vizând o încercare de revenire la o viața normală, cât mai ales relansarea turismului înainte de sezonul estival.  „Ţara revine la viaţă”, a afirmat ministrul Afacerilor Regionale, Francesco Boccia, în condiţiile în care au fost reluate zborurile internaţionale pe aeroporturile din trei mari oraşe. Este vorba despre Roma, Milano şi Napoli.

Pe aeroportul Fiumicino din Roma, aproximativ 30 de zboruri internaţionale erau programate pentru ziua de 3 iunie. Au fost reluate deplasările libere între cele 20 de regiuni ale Italiei, de la Nord şi până în Sudul peninsulei, o măsură aşteptată cu nerăbdare de italieni. Potrivit agenţiei Ansa, această redeschidere a deplasărilor între regiuni a provocat ambuteiaje, în special la Messina, în Sicilia, pentru îmbarcarea pe feribot-uri cu destinaţia spre continent.

Vă reamintim că Italia a raportat 34.514 de decese cauzate de infecția cu coronavirus, fiind una dintre cele mai afectate țări din Europa de pandemie. În ceea ce privește persoanele infectate, autoritățile au raportat 238.195 de cazuri de contaminare, dintre care 180.544 de persoane s-au vindecat. Cât privește situația testării populației, au fost raportate peste patru milioane de teste efectuate.

Adauga un comentariu