Local

Targ auto nou, la Iasi. Unde va fi amplasat acesta

Publicat: 25 sept. 2016

Plenul Consilului Local Iasi va analiza in aceste zile un proiect de hotarare privind amenajarea unui spatiu destinat unui targ pentru autoturisme la marginea municipiului. In urma unei propuneri venite de la o persoana juridica, municipalitatea a decis sa amenajeze spatiul de langa actualul Bazar, din zona CUG, intr-un loc ce poate fi destinat unui astfel de targ. Procedura ar urma sa fie scoasa la licitatie in perioada urmatoare, la mijloc fiind vorba de o suprafata de cateva mii de metri patrati ce poate fi utilizata pentru asa ceva.

„Terenul cu suprafata de 7.033 mp, situat în municipiul Iasi, Soseaua Iasi- Hlincea nr. 93, judetul Iasi, între pasarela CUG de pe Bdul Poitiers si actuala locatie a Bazarului Iasi, este înscris în inventarul bunurilor imobile apartinând domeniului public al municipiului Iasi. În prezent, o suprafata de 5.148 mp din totalul suprafetei mentionate mai sus, este betonata si partial marcata, în scopul utilizarii cu destinatia de parcare auto, terenul fiind neîngradit si cu posibilitate de racordare la utilitati. În zona exista retea de canalizare si energie electrica, situatie ce permite potentialului utilizator sa realizeze lucrari de bransament la retelele publice de apa-canal si alimentare cu energie electrica”, se arata intr-o adresa a Primariei.

Contravaloarea chiriei pe care municipalitatea o va incasa pe o perioada de cel putin cinci ani ar pleca de la 4.200 lei pe luna, conform documentatiei. Suma se poate modifica in urma licitatiei.

„În eventualitatea închirierii terenului cu aceasta destinatie, potentialul chirias ar urma sa realizeze lucrarile de amenajare, prin crearea unor spatii de parcare auto acoperite si neacoperite, în acest scop fiind necesare lucrari de bransament la utilitati, împrejmuirea suprafetei, precum si executarea unor constructii provizorii autorizate, în conditiile legii”, se mai arata in adresa respectiva.loading...

Adauga un comentariu