Info Turism

Târgul de Crăciun din Sibiu. Cât costă un pachet de două nopţi

Publicat: 01 nov. 2019

Târgul de Crăciun din Sibiu. Vremea rece de afară şi prima zăpadă căzută în ţara noastră ne amintesc că sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi. Dovada o arată şi autorităţile din câteva oraşe din ţara care au început pregătirile pentru târgurile de Crăciun. Făcute după modelul din occident, târgurile de sărbători ajuta la înflorirea turismului local.

Târgul de Crăciun din Sibiu. Cel mai vestit eveniment din ţară

La Sibiu, acolo unde se ţine cel mai vestit eveniment de acest gen numărul vizitatorilor care merg special a crescut de 3 ori în 7 ani.

Piaţa Mare din Sibiu va mirosi din nou a vin fiert, scorţişoară şi turtă dulce peste două săptămâni. Târgul de Crăciun, inspirat din Bavaria, atrage turişti din toate colţurile lumii.

Participanţii sunt selectaţi încă din primăvară. În cele 110 căsuţe veţi găsi toate visurile dulci ale copilăriei.

Turismul pe timp de iarnă a fost salvat de Târgul de Crăciun. Dacă în 2010 erau 25.000 de inoptari în Sibiu în sezonul rece, în 2017 numărul lor a crescut la 100.000.

„Târgul de Crăciun Sibiu îl promovăm pe pieţele din Germania, Anglia, Irlanda, am încercat şi Franţa în acest an. Pachetele încep de la 66 de euro şi includ 2 nopţi de cazare cu mic dejun, transferul de la aeroport şi de la gară Sibiu la hotel, declară Alexandru Ujupan, reprezentantul unei agenţii de turism.

Căsuţele îşi aşteaptă vizitatorii din 15 noiembie până la începutul lunii ianuarie.

Şi la Cluj, atmosfera de basm din Piaţa Unirii atrage sute de mii de oameni. Anul trecut, evenimentul s-a clasat pe locul 10 în topul celor mai frumoase târguri din Europa.

Rezervări făcute din timp

Reporter: Cam la ce procent merge gradul de ocupare?
Ioana Petran, manager agenţie de turism: Pot să zic 99%. Cele mai solicitate sunt camerele duble cu mic dejun inclus, tarifele pornesc de la 170 de lei pe cameră. Dacă nu se fac rezervări din timp pentru luna decembrie cu siguranţă pot să vă spun că nu se vor găsi locuri.”

Gabriel Iepure, administrator hotel-apartament: ”În proporţie de 50% avem rezervări făcute, atât din piaţa românească cât şi turişti străini. Un weekend la Cluj, undeva începe la 150 de euro cu toate serviciile incluse.”

Şi Oradea a devenit o atracţie importanta în perioada sărbătorilor de iarnă.

Luciana Foltut, Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune Oradea: „Un program complex care a fost gândit pe principiul de a-i face pe cei care ne vizitează să îşi dorească să revină.”

Numărul turiştilor care vizitează Oradea l-a depăşit, în 2018, pe cel al locuitorilor din oraş. Târguri similare sunt organizate şi în Braşov.loading...

Adauga un comentariu