Info Turism

Ţările cu cei mai fericiţi locuitori din Europa

Publicat: 14 nov. 2019

Cei mai fericiţi locuitori din Europa. Atunci când vine vorba despre bunăstare şi fericire, se pare că cei mai fericiţi cetăţeni sunt cei din vestul Europei. Astfel, cei mai fericiţi oameni trăiesc în Belgia, Olanda şi Austria. La polul opus sunt cetăţenii din Europa răsăriteana, respectiv cei din Letonia, Bulgaria, Croaţia, Lituania şi Grecia. Toate aceste date au fost publicate în urma unui sondaj făcut de Eurostat. Chiar dacă nu ne face cinste, se pare că şi romanii se regăsesc în acest top al cetăţenilor europeni nefericiţi.

Cei mai fericiţi locuitori trăiesc în Occident

În anul 2018, peste 62% dintre persoanele cu vârsta de peste 16 ani din Uniunea Europeană au declarat că au fost fericite tot timpul (14%) sau majoritatea timpului (48%) în ultimele patru săptămâni. la polul opus, 12% dintre aceştia au declarat că au fost rareori (8%) sau niciodată (2%) fericite în ultima lună.

Ţările UE cu cei mai fericiţi oameni au fost Belgia, Olanda, Austria şi Finlanda. Aici, peste trei sferturi dintre persoane (76% în fiecare ţară) au declarat că s-au simţit fericite tot timpul sau majoritatea timpului în ultima lună.

În contrast, frecventa celor care au fost fericiţi este cea mai scăzută în Letonia. Doar 31% dintre letonieni au declarat că s-au simţit fericiţi tot timpul sau majoritatea timpului în ultima lună). Urmează Bulgaria (35%), Croaţia (42%) şi Lituania (45%). Când vorbim despre Grecia şi România, aproximativ 46% din persoane au declarat că s-au simţit fericite tot timpul sau majoritatea timpului în ultima lună.

Cei mai fericiţi locuitori din Europa. Spania conduce la capitolul extreme

Dacă vorbim despre extreme, Spania a înregistrat cel mai mare procent de persoane care au fost fericite tot timpul (29%) în timp ce un procent similar de persoane din Letonia (28%) au declarat că au fost rareori sau niciodată fericite în ultima lună.

Comparativ cu situaţia din 2013, ponderea persoanelor fericite din Uniunea Europeană a crescut cu două puncte procentuale, de la 60% la 62%.loading...

Adauga un comentariu