Calatorii

Tarom reia zborurile comerciale către mai multe ţări din Europa. Care sunt destinaţiile

Publicat: 15 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tarom reia zborurile comerciale către mai multe ţări din Europa. Care sunt destinaţiile
Avion TAROM

Tarom reia zborurile comerciale, începând de astăzi 15 iunie, către mai multe destinaţii din Europa, după ce s-au ridicat restricţiile de călătorie.

Compania naţională Tarom a anunţa că reia zborurile comerciale normale, începând de astăzi 15 iunie, către mai multe destinaţii din Europa, după ridicarea restricţiilor de circulaţie impuse de pandemia de coronavirus.

Tarom reia zborurile comerciale

În funcţie de evoluţia pandemiei cu coronavirus şi a deciziilor autorităţilor naţionale, compania Tarom a anunţat că va fi reluată operarea comercială, fără restricţii, spre Austria, Germania şi Grecia. De asemenea, anunţul operatorului specifică că noi rute vor fi introduse săptămânal.

– AUSTRIA – Viena, date de călătorie: 19 IUNIE, 22 IUNIE, 26 IUNIE, 29 IUNIE;

– GERMANIA – Frankfurt, date de călătorie: 17 IUNIE, 19 IUNIE, 21 IUNIE, 24 IUNIE, 26 IUNIE, 28 IUNIE;

– GERMANIA – Munchen, date de călătorie: 19 IUNIE, 22 IUNIE, 26 IUNIE, 29 IUNIE;

– GRECIA – Atena, date de călătorie: 15 IUNIE, 19 IUNIE, 22 IUNIE, 26 IUNIE, 29 IUNIE.

“Pentru întoarcerea în România din aceste ţări nu va mai fi necesară izolarea sau carantina. Lista ţărilor pentru care se va putea relua operarea comercială va fi actualizata săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică”, mai preziceaza operatorul de stat.

Deoarece autorităţile israeliene au extins restricţiile de călătorie până la 1 iulie, zborurile către şi dinspre Tel Aviv rămân suspendate.

În urma unei şedinţe care a avut loc sâmbătă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat lista cu statele din care cetăţenii care sosesc în România nu vor mai fi obligaţi să intre în izolare.

Astfel, zborurile către şi dinspre următoarele ţări se reiau începând cu 15 iunie: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Elveţia, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Zboruri speciale operate de Tarom

În zilele următoare, compania Tarom a anunţa că operează şi o serie de zboruri speciale, de repatriere, la solicitarea pasagerilor.

BUCUREŞTI – PARIŞ – BUCUREŞTI, date de călătorie: 18 IUNIE, 26 IUNIE;

BUCUREŞTI – AMSTERDAM – BUCUREŞTI, date de călătorie 19 IUNIE, 21 IUNIE, 27 IUNIE;

BUCUREŞTI – BRUXELLES – BUCUREŞTI, date de călătorie: 19 IUNIE, 26 IUNIE;

BUCUREŞTI – LONDRA – BUCUREŞTI, date de călătorie: 18 IUNIE, 25 IUNIE;

BUCUREŞTI – MADRID – BUCUREŞTI, date de călătorie: 18 IUNIE, 24 IUNIE;

BUCUREŞTI – BARCELONA – BUCUREŞTI, date de călătorie: 18 IUNIE, 24 IUNIE.

Aceste zboruri sunt operate în condiţii speciale, sub incidenţa HG 394/18 mai 2020, anexa 3, art. 4. şi doar anumie categorii de pasageri pot călători.

“Pasagerii care vor fi acceptaţi la bordul aeronavelor trebuie să se incadreaze în două categorii. Dinspre Europa spre România vor fi acceptaţi doar cetăţenii romani care doresc repatrierea conform art. 4, alin. J. Dinspre România spre Europa sunt necesare următoarele condiţii: să fie cetăţeni ai ţării de destinaţie, să fie lucrători sezonieri cu contract de muncă conform art. 4, alin. I sau să fie lucrători din sectorul transporturilor, prevăzuţi în anexa nr.3, la comunicarea privind implementarea culoarelor verzi („green lanes”), în temeiul orientărilor privind măsurile de gestionare a frontierelor, în vederea protejării sănătăţii şi a asigurării disponibilităţii mărfurilor şi serviciilor esenţiale – C (2020 1897/23.03.2020)”, precizează Tarom.

Tarom reia zborurile comerciale. Carantina obligatorie pentru cei care călătoresc în Marea Britanie

Pasagerii care urmează să calatoresca la Londra trebuie să ştie un aspect foarte important. În contextul pandemiei de coronavirus, Marea Britanie a introdus, începând cu data de 8 iunie, carantina obligatorie pentru toţi cei care vor intra pe teritoriul UK.

Astfel, cei care vor să meargă în Londra trebuie să completeze un formular, condiţie obligatorie pentru a intra în Marea Britanie: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk.

“Zborurile speciale au un alt regim de operare decât cele comerciale şi se supun legislaţiei în vigoare. Cu aceste zboruri speciale pot călători toţi cei care îndeplinesc condiţiile specificate în HG 394 din 18 mai 2020. Pentru a verifica dacă zborul dumneavoastră este special, vă rugăm să vă uitaţi la numărul acestuia, toate zborurile speciale au numărul după următorul format – RO7xxx. Cifra 7 urmată de 3 cifre indică faptul că zborul respectiv este special. Numărul zborului îl puteţi vedea pe bilet, pe confirmarea rezervării şi pe cartea de îmbarcare”, mai informează compania.

Biletele pot fi achiziţionate de pe site-ul www.tarom.ro, prin aplicaţia mobilă şi de la orice agenţie Tarom. Check-in-ul se face gratuit, online sau la aeroport.

Adauga un comentariu