Culinar

Tartă cu lămâie – Ce ai nevoie ca să prepari un delicios desert

Publicat: 05 aug. 2020
, Image: 174170174, License: Rights-managed, Restrictions: NOT AVAILABLE FOR EDITORIAL USE IN CZECH REPUBLIC, SLOVAKIA, GERMANY, HUNGARY, POLAND, RUSSIAN FEDERATION. NOT AVAILABLE FOR USE IN CZECH REPUBLIC, GERMANY, HUNGARY, POLAND, RUSSIAN FEDERATION,SLOVAKIA., Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Imagefood BM

Iată o reţetă perfectă pentru zile toride de vară:

Ingrediente pentru aluat:

  • 120 g unt
  • 250 g făină
  • 75 g zahăr pudră
  • 3 gălbenușuri
  • 2 linguri apă rece

Ingrediente pentru umplutură:

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • zeamă de la 4 lămâi
  • 2 linguri coajă de lămâie
  • 150 ml frișcă lichidă

Ingrediente pentru decor:

  • felii de lămâie
  • zmeură (opțional)

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci untul cu zahărul și cu 2 gălbenușuri. Adaugi făina cernută și apa rece. Aluatul obținut îl dai la frigider o oră. Întinzi aluatul pe o tavă tapetată și-l dai la congelator 20 de minute. Ulterior, acoperi aluatul cu hârtie de copt și boabe de fasole și-l dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 20 de minute. Îndepărtezi hârtia de copt și boabele de fasole și mai coci aluatul încă 15 minute.

După aceea, îl ungi cu gălbenușul care ți-a rămas și-l mai dai la cuptor 1 minut, la 140 °C. Pentru umplutură, mixezi toate ingredientele până obții o compoziție omogenă pe care o torni peste tartă. Deasupra decorezi cu feliile de lămâie. Dai prăjitura la cuptor 30-35 de minute la 180 °C. O servești, dacă vrei, cu zmeură.





Adauga un comentariu