Prima pagină » Culinar » Tartă cu mere simplă. Cum să adaugi desertului un plus de savoare

Tartă cu mere simplă. Cum să adaugi desertului un plus de savoare

23 nov. 2023, 12:47,
în Culinar

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert aromat, parfumat și gustos, putem face o tartă cu mere simplă. Acest desert este gata imediat, cu doar câteva ingrediente, dar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta clasică, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată cum să adaugi desertului un plus de savoare.

Tartă cu mere simplă

Când vine vorba de desertul făcut acasă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete gustoase, rafinate și pufoase. Pe placul multora dintre noi este delicioasa tartă cu mere simplă. Aceasta este ideală de servit la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.

Tarta făcută cu mere este savuroasă și putem adăuga scorțișoară sau putem însiropa blatul pentru a-i oferi o textură aparte. Aceasta se face cu un aluat fraged de casă, iar pentru decor vom folosi zahăr vanilat sau fulgi de ciocolată neagră. Rețeta poate fi adaptată în funcție de preferințe.

Tarta cu mere simplă poate fi pregătită și la ceas aniversar alături de alte deserturi gustoase. Pe lângă acest desert, putem face rapid și o plăcintă cu iaurt cu foi rupte.  Pentru iubitorii de delicii ca în vremea copilăriei, perfectă este o prăjitură din 3 ingrediente fără coacere.

Tarta cu mere simplă este delicioasă, aromată și ideală de servit la orice masă și la orice ocazie. Pentru acest desert, avem nevoie de cîteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative.

Rețeta unui desert de casă aromat și rafinat

Pentru delicioasa tartă cu mere vom avea nevoie de 300 g de făină, 150 g de unt, 25 g de zahăr pudră vanilat, 1 ou, un praf de sare, ingrediente necesare pentru aluatul de tartă. Pentru umplutură vom folosi 4 mere, 3 linguri de zahăr brun, 1 linguriță de scorțișoară, 2 linguri de griș și miere pentru decor.

Mai întâi se pregătește aluatul fraged pentru tartă. Într-un vas mare se pune făina apoi se adaugă sarea și zahărul pudră. Se face o gaură în mijloc și se pune oul și untul tăiat cubulețe. Se amestecă foarte bine apoi se frământă ușor. Aluatul va fi unul sfărâmicios. Aluatul se învelește în folie alimentară și se dă la rece timp de o oră.

Se tapetează o formă de copt cu hârtie și se unge cu unt sau cu ulei apoi se pune o foaie de aluat și se uniformizează. Se întinde aluatul cât să învelească și pereții tăvii de copt. Din loc în loc se înțeapă aluatul. Din cealaltă foaie de aluat se formează fâșii pentru a fi puse peste umplutura cu mere.

Se spală merele și se taie în felii subțiri. Se amestecă împreună cu scorțișoara, zahărul brun și grișul apoi se toarnă în tava de copt. Deasupra se așază fâșiile de aluat. Se pune tarta cu mere la cuptor, iar când este gata se scoate și se unge deasupra cu miere. Se pudrează cu zahăr vanilat și se taie pentru a fi servită.

Tarta cu mere este armată, gustoasă și ușor de pregătit, cu doar câteva ingrediente. Rețeta este simplă și poate fi adaptată în funcție de preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`