Atunci când ne dorim un preparat savuros, cea mai bună opțiune este tarta cu spanac și brânză. Aceasta este ușor de făcut, iar dacă folosim câteva ingrediente inedite, vom obține o tartă delicioasă și apreciată de toți cei de la masă Iată cum să prepari un aperitiv gustos și sănătos.
Tarta cu spanac și brânză, un deliciu culinar
Delicioasa tartă cu spanac și brânză este pe gustul tuturor. Acest preparat culinar este ușor de făcut, iar gustul savuros va fi cu siguranță apreciat de toți cei de la masă.
Gospodinele se întrec în rețete inedite de tartă, aceasta fiind printre preferințele celor mari și mici. Pe lângă gustul deosebit, aspectul este, de asemenea, spectaculos. Pentru a prepara cel mai bun aperitiv, avem nevoie de câteva ingrediente și de multă imaginație.
Tarta cu spanac și brânză poate fi preparată și pentru masa de Paște, alături de rulade aperitiv deosebite. La desert, putem opta pentru o savuroasă tartă cu mere caramelizate sau putem pregăti clătite cu brânză la cuptor.
Tarta cu spanac și brânză este sănătoasă și poate fi inclusă în alimentația celor care țin dietă. Pentru a face cea mai bună tartă cu spanac și brânză, gospodinele țin cont de câteva trucuri simple. Blatul trebuie să fie crocant, iar umplutura cu brânză și spanac, fină și cremoasă.
Rețeta unui aperitiv gustos și sănătos
Pentru a pregăti cea mai bună tartă cu spanac și brânză avem nevoie de câteva ingrediente.
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină
sare
150 g unt
1 gălbenuș
2 linguri de apă
50 g parmezan
Pentru umplutură
500 g spanac
250 g brânză
4 ouă
100 ml smântână
pătrunjel
usturoi
sare
piper
2 cepe
200 g brânză feta
Mod de preparare
Se amestecă făina cu sarea și untul până se omogenizează. Se adaugă brânza și gălbenușul, apoi apa. După ce se amestecă bine ingredientele, se pune aluatul într-o folie și se ține la rece 20 de minute. O parte din aluatul înghețat va fi folosit la crema de brânză și spanac.
După aceea, se întinde aluatul în tavă și se pune la cuptor 15 minute. Pentru a prepara umplutura trebuie să ținem cont de câteva trucuri. Aceasta trebuie să aibă o consistență fină și cremoasă. Se toacă aluatul înghețat și se amestecă împreună cu brânza, smântâna și ouăle. Se toacă mărunt ceapa, pătrunjelul, spanacul, usturoiul și se adaugă în compoziție. Se pune puțină sare și piper, apoi se adaugă brânza feta. Se amestecă până obținem o umplutură omogenă și cremoasă.
Peste blatul din tavă se adaugă umplutura și se nivelează, apoi se pune la cuptor timp de 40 de minute. La final, vom obține cea mai bună tartă cu brânză și spanac.
Tarta cu spanac și brânză poate fi servită și la micul dejun, fiind un preparat ușor, hrănitor și sănătos. Pentru a obține o tartă delicioasă, se recomandă să folosim spanac proaspăt. De asemenea, putem folosi mai multe tipuri de brânză pentru un gust inedit.
Pentru masa de Paște putem pregăti delicioasa tartă cu spanac și brânză. Acest aperitiv gustos este ușor de făcut, iar dacă vom ține cont de câteva trucuri, vom obține un preparat culinar savuros și pe gustul tuturor celor de la masă.