Actualitate

Tatăl fostului prim-ministru al României, testat pozitiv cu Covid-19 

Publicat: 09 iul. 2020
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose, cu sigla PSD
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose

Fostul prim-ministru al României, Mihai Tudose, a primit o veste negativă. Tatăl său, în vârstă de 80 de ani, care mai are și alte boli cronice, a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Tudose a confirmat informația.

Tatăl fostului premier a fost confirmat cu noul coronavirus

Tatăl fostului premier a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Bărbatul a intrat în contact direct cu un cadru medical. Medicul Dorin Giol, de la Serviciul Județean de Ambulanță Brăila, a fost depistat cu Covid-19.

Doctorul era asimptomatic, și-a făcut testul după ce a aflat că un pacient de-al său, căruia îi administra tratament la domiciliu, în timpul liber, s-a infectat cu SARS-CoV-2. Pacientul nu era nimeni altul decât tatăl fostului premier Mihai Tudose.

Suferă și de alte boli cronice

Părintele politicianului are și alte boli cronice și poate dezvolta în orice clipă o formă gravă a bolii. Tatăl fostului prim-ministru se află internat la Spitalul Militar al SRI Balotești. Din cauză că părintele politicianului este în vârstă și are și boli cronice, poate dezvolta o formă severă a bolii, precizează reprezentanții spitalului.

Acest caz ar putea produce un adevărat focar de coronavirus la Serviciul Județean de Ambulanță Brăila, având în vedere că medicul a avut contact cu colegii până în momentul în care a fost confirmat pozitiv. Fostul premier a confirmat informația însă nu a dorit să dea mai multe detalii.

Mihai Tudose este un politician român, ales deputat de Brăila în Parlamentului României din partea partidului PRO România și a îndeplinit funcția de prim-ministru al României din 29 iunie 2017 până la demisia sa din data de 16 ianuarie 2018.

Mihai Tudose a revenit în PSD

Primarul din Brăila, Marian Dragomir, a anunţat pe data de 8 ianuarie a acestui an că fostul premier Mihai Tudose a semnat adeziunea pentru a reveni în Partidul Social Democrat.

„Nu am emoţii în ceea ce priveşte primirea domnului Tudose în PSD. Eu consider că e un câştig ca dumnealui să vină să facem echipa împreună”, a declarat primarul Brăilei, Marian Dragomir. Acesta a semnat recomandarea necesară pentru reprimirea în partid a fostului premier.

Dragomir a adaugat că alături de Tudose vor mai reveni în PSD şi alte persoane. În 2 decembrie 2019, fostul premier Mihai Tudose a demisionat din Pro România, el postând pe Facebook cererea de demisie depusă la filiala Brăila a partidului.

Tudose şi-a postat pe Facebook cererea de demisie, cu mesajul ”Doar atât. Deocamdată…..”.

În cerere, el solicita filialei să ia act de demisia sa din calitatea de membru al Pro România. ”Motivele acestui act, şi anume totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale, fiind de notorietate, nu le mai detaliez”, scria Tudose în cererea de demisie.

Mihai Tudose s-a născut la 6 martie 1967, la Brăila. Este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir din Bucureşti (1995) şi al cursului postuniversitar „Management şi gestiunea afacerilor” (2001), la Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. De asemenea, a absolvit un curs postuniversitar în domeniul securităţii naţionale (2006), la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Roman de Informaţii, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

A urmat un curs de specializare pentru cadre de conducere (ŞES), la Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate Naţională — Garmisch din Germania (2006) şi un curs de specializare postuniversitar, la Colegiul Naţional de Apărare — Bucureşti (2006).

Comentarii
  • Reiterez mesajul care nu a fost afisat referitor la infectarea cu acest covit al seniorului Tudose. Poate asa afla PSD ca acest virus SARS-COV2 este obraznic isi permite sa se cazeze la foarte multi romani care ignora sa respecte purtarea mastii si respectarea distantei pentru autoprotectie precum si protejarea celor din jur. Nu fac parte din partid politic sunt un cetatean responsabil.

  • Reiterez mesajul care nu a fost afisat referitor la infectarea cu acest covit al seniorului Tudose. Poate asa afla PSD ca acest virus SARS-COV2 este obraznic isi permite sa se cazeze la foarte multi romani care ignora sa respecte purtarea mastii si respectarea distantei pentru autoprotectie precum si protejarea celor din jur. Nu fac parte din partid politic sunt un cetatean responsabil.

Adauga un comentariu