Titlurile zilei

Taxă „de ajutor“ cerută de paznic la intrare în clădirea ANAF Iași? „Trăim într-o societate nebună!”

Publicat: 30 sept. 2022
_____ Vizualizări 19 Comentarii
Taxă de ajutor cerută de paznic la intrare în clădirea ANAF Iași Trăim într-o societate nebună
Taxă de ajutor cerută de paznic, deși ajutorul nu este cerut de nimeni și nici nu are această competență profesională

Un bărbat cu dizabilități, angajat al firmei SGP Force Security, care lucrează ca paznic la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) Iași, este acuzat că ar cere o taxă „de ajutor“, în valoare de 10 lei. Pentru acești bani, paznicul le-ar ajuta pe persoanele care trebuie să completeze anumite formulare, deși nimeni nu ar solicita

Pensionara Elena S. a asistat la un moment jenant. Intrând în instituția ANAF, din zona Gara Internațională din Iași, pentru a depune anumite acte, a fost părtașa unor imagini neobișnuite. Astfel, aceasta a văzut cum un paznic ia câte 10 lei de la persoanele pe care le ajută să completeze unele formulare, deși nici nu are această competență profesională.

paznicii din cladirea ANAF
Bărbatul cu dizabilități cere oamenilor taxă de ajutor în completarea formularelor

Taxă „de ajutor” cerută de paznic la ANAF Iași!

institutia ANAF
Taxă de ajutor cerută de paznic, deși ajutorul nu este cerut de nimeni și nici nu are această competență profesională

O situație ciudată a avut loc marți, 27 septembrie 2022, în zona Gara Internațională, la Agenția Națională de Administrare Fiscală. În interiorul instituției de stat, un bărbat care lucrează la firma de pază SGP Force Security și se ocupă cu ghidarea persoanelor la intrarea în instituție obligă persoanele să le ajute în completarea formularelor, așteptând, în schimb, suma de 10 lei.

Pensionara Elena Spătaru este una dintre persoanele ce au fost de față la această situație. Femeia a mers la ANAF pentru a-și depune anumite acte, astfel a intrat în instituție și s-a confruntat cu o situație la care nu se aștepta.

„Erau mai mulți domni de la pază, în uniformă. Unul dintre ei, mai exact individul care se oferea să ajute, era în civil. Bărbatul nu are o mână, este cu dizabilități… «Dă încoace, să completez eu! Nu o duce tu, că o duc eu la ghișeu. Vii luni la mine și o iei», îmi spune bărbatul”, a declarat Elena S.

Individul care stă la ușa Agenției Naționale de Adminstrare Fiscală i-ar obliga pe oameni ca în schimbul serviciului oferit să le dea 10 lei.

„Am văzut lume cu 10 lei în mână. Am stat atentă și m-am uitat să văd dacă ia banii. Nu i-a luat, pentru că m-a văzut că stăteam cu ochii pe el. Mi s-a părut strigător la cer. Erau niște doamne cărora le completase niște cereri și el le avantaja să le ducă cu prioritate, în schimbul acestor bani. Trăim într-o societate nebună!”, a adăugat Elena S.

in interior la cladirea ANAF Iasi
Femeia a mers la ANAF pentru a-și depune anumite acte, astfel a intrat în instituție și s-a confruntat cu o situație la care nu se aștepta

Bărbatul este angajat de firma SGP Force Security

Agentul care ar solicita bani pentru completarea formularelor este angajatul firmei SGP Force Security. Administratorul acestei firme de pază este Cătălina Dumitriu, însă, în ultimii ani, de afacere s-a ocupat Sorin Costel Dumitriu.

Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vedere al patronului firmei de pază în legătură cu incidentul de la Iași, însă acesta susține că firma nu mai este a lui.

„Eu nu mă mai ocup de firmă… Da, apare numărul meu pe site, dar de ceva timp nu mă mai ocup. Acum nu știu cine este responsabil!”, s-a scuzat Sorin Costel Dumitriu.

Deși este cert faptul că firma este administrată de ambii soți, aceștia nu au dorit să comenteze situația.

Întrebat de reporterii BZI dacă solicită bani pentru a ajuta cetățenii la completarea unor formulare, angajatul firmei de pază a afirmat cu tărie că acuzele sunt doar minciuni.

„Nu am făcut eu așa ceva! Am fost contabil de meserie toată viața, mi-ar fi rușine să fac asta. Să vină doamna care a spus asta să văd și eu cine este. Nu e adevărat!”, a menționat angajatul firmei de pază în legătură cu presupusa taxă „de ajutor” cerută.

Comentarii
  • Astia sunt oamenii lui Damian Ionel. Ma refer aici la Raluca Mihai, oare ea nu stia ce se intimpla in pravalia ei? Dar probabil ca seara primea si ea o portie de placinta care la randul ei o impartea cu mai marii de la turn!!! Jalnici sunteti

  • Tipic romanesc. In toate institutiile statului portarii stiu cel mai bine cum se completeaza, cui se adreseaza etc. Daca ar fi un birou de informatii sau relatii cu publicul, nu s ar ajunge la astfel de situatii. Vrei sa afli ceva dintr o institutie, apelezi la portar. E cel mai sigur mod de a culege informatii. E vina institutiei. Oamenii au nevoie de ajutor. In institutii, angajatii sunt atat de incompetenti si de nesimtiti incat omul apeleaza la orice mijloc pentru a-si rezolva problema. Pe langa faptul ca prima vina o au institutiile, vina este si a oamenilor pt ca le permit acestor angajati astfel de comportamente. Acesti angajati uita ca sunt in slujba statului. Adica a cetateanului. Iar cetatenii, ca sa nu isi faca dusmani, nu i deranjeaza. Ceea ce nu este deloc firesc.

  • Acelasi lucru se intampla si la ANAF langa Hala Centrala.
    A fost sotia acum 3 saptamani.
    Bani pentru paznic si bani pentru cine trebuia sa elibereze un act: 10 lei paznic, 50 lei anjajata ANAF.

  • Eu cu siguranță am să apelez în continuare la paznic! Este cel mai eficient din instituție! Vorba aia „Dau un ban, dar stau în față!” (10 RON)!

  • Stie ITM-ul cate legi se calca in picioare de asa zisii patroni ( militieni ) a acestor firme de paza , care se numesc pompos ,,Security” (ridicol)? De la codul muncii pana la fisa postului. Stiu o firma in care agentii fac cate 400!!? , da , 400 de ore lunar. Spor de noapte ? Canci! Ore suplimentare? Idem. Se da un spor de weekend (sic) de 1 sau 2 la %!! Somn usor ITM.

  • Pentru d-nu-l care a zis ca nu știu oamenii sa scrie, e greșit ! Oamenii știu sa scrie doar ca acel individ forță oamenii sa le scrie el, sa facă el tot , deci obligat forțat ! Urat din partea celor care considera ca asa e normal , în astfel de situații trebuie sa luam atitudine sai punem la punct profitorii ăștia ! Noi ca persoane trebuie sa ajutam din omenie, ca asa e normal, pe cei ce nu se descurca în completarea unor formulare.

  • Este cineva aici specializat in Medicina Muncii? Cum a trecut de examenul medical pentru abilitati daca e cu dezabilitati fizice pentru obtinerea atestatului?

  • Cum naiba, la sediul ANAF de la Hala la intrare sunt jandarmi si la fraierușii de pe N Iorga sunt handicapati de la firmele private de paza!!! Cu acordul cui au reusit astia sa castige si sa suga un ban cinstit, luna de luna si la timp???

  • Toti cei care au obtinut mici contracte cu finante iesene ( take&eat de la subsolul cladirii, aparatele de cafea, firmele de securitate etc ) au apelat la Nelu Tabacaru actualmente pensionar. Acum, toti acestia trebuie sa-l caute tot pe Nelu….dar Damian. Nimic nu intra si nu iese din finante fara viza lui. Si daca vrei sa respiri mai mult, tot Nelutzu trebuie sa-ti dea voie…

  • Dovada clara că lipitorile stau in birouri și belesc coclenderu: un paznic bătrân de la o firma privata face toată treaba buhailor și a acriturilor de acolo. Așa de valoroși sunt bugetarii, că un moș fara studii superioare face toată treaba lor fluierând. Ar fi de ras, daca nu ar fi de plans

  • Mergeți la ANAF în centru să le găsiți pe tanda și pe manda: una printează chitanța, cealaltă o ștampilează. Puneți și acolo un paznic de la o firma privata sa le rezolve pe toate. Cucoanele să meargă la plăcinte la cuptorul moldovencei- 8 lei o coaja etichetată „plăcintă”

  • Dacă sunt analfabeți, decât să completeze 10 foi și toate greșite mai bine dă zece lei. Care știe să completeze nu-i cere nimeni nimic.
    Vrăjeală că cere el cu forța, omu se oferă. Vrei bine, nu vrei scrieți singur foaia

  • Ciungu i mititel la taxi. Lasal dai pasi. Ciaciru di la podu di pisti primu ietaji ci ari cartelu jenerali la debara i taticu taxilor. Iel si intregu trib di nomazi pripasiti cari defileazi cu mertanili , audili , mazdili , tuareguli si altili pi cari nu li ari di undi cum ave. Hai sictiri la voi la buci ovina ci puteti a casu murdari di oai.

  • La SGP pentru angajare ca paznic la Aeroport Iași mi sa cerut șpagă 2000 lei coordonator Roman unul cu mustață care promitea după angajare voi recupera banii.

Adauga un comentariu