National

Taxă de solidaritate pentru românii care au venituri mai mari de 3.200 de lei net lunar

Publicat: 28 apr. 2020

Un grup de cercetători ai Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii din cadrul Academiei Române propune înfiinţarea unei taxe de solidaritate pentru toţi românii care au venituri mai mari de 3.200 de lei net lunar.

În raportul „Pandemia şi standardul de viaţă – Politici de protecţie socială”, Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii din cadrul Academiei Române propune înfiinţarea unei taxe de solidaritate pe care ar urma să o plătească toţi românii care au venituri nete mai mari de 3.200 de lei pe lună.

Taxa ar urma să fie plătită şi de pensionari, sub forma unei contribuţii de asigurări de sănătate, care ar spori astfel fondurile destinate luptei împotriva pandemiei.

„Recomandăm reintroducerea plăţii contribuţiei de asigurări de sănătate de către pensionarii cu venituri (din pensie şi orice alte surse) mai mari de 3.200 lei net lunar, valoarea salariului mediu net din februarie 2020”, se arată în raportul institutului.

Comentarii
  • Taiati de la banci dobanzile pana la media europeana,pensiile speciale necuvenite,spagile voastre,si atunci va fi solidaritate-un cuvant nou ,folosit foarte des si in interior si in afara-,lasati salariile si pensiile.In anul 2020 ati taiat 22% din bugetul de sanatate,spunand ca nu este prioritara pentru voi sanatatea,iar acum vorbiti de solidaritate pentru sanatate.Hotarati-va !

  • Aiureli:
    1. Jandarmul de la poarta a iesit la pensie la 45 ani cu 4800 lei pensie…..directorul(doctor inginer) la 65 ani cu pensie de 2400 lei…

    2. Georgeta, grefiera, – fara studii superioare, cu pensie de 5230 lei

    Bai crocanarilor, ce faceti ?????????????????

Adauga un comentariu