Local

Taximetrist, prins băut la volan! Ieșeanul a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliție! Bărbatul luase doi clienți în mașină! (Exclusiv)

Publicat: 28 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Taximetrist prins băut la volan Ieșeanul a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliție Bărbatul luase doi clienți în mașină Exclusiv
Judecătorii au condamnat un ieșean, după ce acesta a fost prins băut la volan: taximetristul a recunoscut totul la audieri

Un tânăr din Iași a fost pedepsit de judecători, după ce a urcat băut la volan. Claudiu Andrei Beleagă a fost condamnat de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași la 1 an și 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducere sub influența alcoolului. În trecut, taximetristul a fost pedepsit pentru dare de mită

Un taximetrist din Iași a fost prins băut la volan! Ieșeanul a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliție! La audieri, tânărul a recunoscut totul! Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Claudiu Andrei Beleagă la pedeapsa rezultantă de 1 an și 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. La aplicarea pedepsei, judecătorii au luat în calcul și o condamnare anterioară a tânărului, pentru dare de mită. Bărbatul de 33 de ani, din Miroslava, a fost obligat și să muncească în folosul comunității, pentru 60 de zile, dar instanța a constatat că acesta a prestat deja această muncă.

Taximetristul Claudiu Andrei Beleagă, acuzat că a urcat băut la volan

Procesul lui Claudiu Andrei Beleagă a început pe 9 iulie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis pe tânăr în judecată pentru conducere cu alcoolemie. Asta, după ce individul a fost reținut în perioada 12 – 13 aprilie 2016, iar, mai apoi, a fost arestat la domiciliu în perioada 13 aprilie – 24 iunie 2016.

„Pe 10 aprilie 2016, în jurul orei 4:20, inculpatul a condus autoturismul marca Dacia Logan pe drumurile publice, respectiv pe Drumul European 583, din localitatea Lețcani, din direcția Târgu Frumos, către municipiul Iasi, având o îmbibație alcoolică de 0,90 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv de 0,80 g/l alcool pur în sânge la a doua probă”, au menționat procurorii ieșeni cu privire la absolventul de studii superioare.

Tânărul ieșean a recunoscut totul la audieri

Anchetatorii au susținut că mașina condusă de Claudiu Andrei Beleagă a fost trasă pe dreapta de un echipaj de Poliție. În mașină se mai aflau doi tineri. Aceștia din urmă le-au povestit oamenilor legii faptul că pe 9 aprilie 2016, în jurul orei 22:00, au mers la discoteca Styl House, iar, la ora 4:00 au vrut să meargă spre casă, astfel că au apelat la un taximetrist.

„Nu știam că șoferul autoturismului taxi consumase băuturi alcoolice”, au menționat martorii.

Taximetristul a fost testat alcoolscopic, iar polițiștii au constatat că individul consumase băuturi alcoolice. Astfel, ulterior, ieșeanul a fost dus la Spitalul „Sfântul Spiridon”, pentru prelevarea de probe biologice. Anchetatorii au aflat că bărbatul băuse înainte de a urca la volan. De altfel, la audieri, taximetristul a recunoscut comiterea faptei. Mai mult, el a depus la dosar înscrisuri, constând în diplome de studiu, documente din care rezultă faptul că a fost admisă cererea sa de finanțare de studii în Anglia, la London School of Science.

„Instanța apreciază că se impune aplicarea unei pedepse individualizate ușor peste minimul prevăzut de lege, stabilit ca urmare a aplicării reducerii limitelor cu o treime, ca efect al judecării cauzei în procedura recunoașterii vinovăției, raportat la valoarea alcoolemiei, care prin efectele produse asupra stării fizice a inculpatului, a creat o stare de real pericol pentru siguranța pe drumurile publice, prezența inculpatului la volanul autoturismului constituind un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, dar și pentru inculpat și persoanele care îl însoțeau, în condițiile în care a comis fapta prestând servicii în calitate de taximetrist”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Adauga un comentariu