Eveniment-Social

Te ia ameteala! Acest medic din Iasi este platit regeste: 29.233 euro, lunar. Bolnavii ar trebui tratati ca niste printi in cabinetul acestui doctor

Publicat: 15 iul. 2018
1

@ Pe langa salariile obtinute in spitalele de stat, invatamantul medical superior, majoritatea medicilor obtin venituri considerabile din afacerile derulate in sistemul medical privat

Este unul dintre cei mai bine cotati medici din Iasi. De departe, seful Clinicii de oftalmologie din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi, prof. dr. Dorin Chiselita, este unul dintre cei mai bine platiti doctori din Iasi.

Cei mai multi bani ii revin din activitatea desfasurata la Clinica privata, Oftaprof SRL, pe care o detine de ani de zile in municipiul Iasi. Nu oricine isi permite sa scoata 300 lei din buzunar numai pentru o consultatie la prof. Chiselita, tarif perceput in clinica privata.

Cu toate acestea, unitatea medicala Oftaprof nu duce lipsa de pacienti. Atunci cand este vorba de sanatate si mai ales despre sanatatea ochilor, bolnavul este in stare sa faca sacrificii financiare mari pentru a nu isi pierde vederea. Prof. dr. Dorin Chiselita este un nume in oftalmologia romaneasca, recunoscut peste granitele tarii.

Citeste si : Internarile la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi s-au redus aproape la jumatate

Conform declaratiei de avere pentru anul fiscal 2017, seful Clinicii de oftalmologie de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi, functie pe care o detine de peste zece ani, a incasat din salariu 65.382 lei si de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa", unde este cadru didactic, a primit suma de 96.121 lei, bani care reprezinta tot salarii. Incasarile uriase vin de la Clinica Oftaprof SRL, unde pe parcursul anului 2017, prof. dr. Dorin Chiselita a facut bani grei. Astfel, anul trecut, seful de la Oftalmologie a incasat suma de 1.159.906 lei (administrator cota 2/3) si inca 292.359 lei ca administrator.

Pe langa banii incasati de la Spitalul "Sf. Spiridon", Universitatea de Medicina si Farmacie "GR.T. Popa" din Iasi si Clinica Oftaprof SRL, prof. dr. Dorin Chiselita a obtinut in anul 2017 suma de 10.400 lei – drept de proprietate intelectuala, bani incasati de la Actavis, o companie multinationala specializata în dezvoltarea, productia si comercializarea produselor farmaceutice generice.

De asemenea, de la compania farmaceutica Pfizer, una dintre cele mai mari companii farmaceutice la nivel mondial, a primit doar suma de 2.250 lei. Fara a pune la socoteala banii obtinuti din drepturile de proprietate intelectuala, prof. dr. Dorin Chiselita a incasat in anul 2017 suma de 1.613.768 lei. Aceasta suma transformata in euro si impartita la 12 luni inseamna ca prof. dr. Dorin Chiselita a fost platit lunar cu suma de 29.233 euro, un salariu enorm in comparatie cu alti medici din sistemul sanitar iesean. Majoritatea doctorilor din spitalele publice iesene au si o afacere in privat de unde obtin venituri considerabile.

Citeste si : Exclusiv! Protest spontan la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi! Asistentii si infirmierii sunt nemultumiti de taierile salariale – FOTO

Legislatia in Romania nu obliga medicul sa aleaga sa presteze activitate medicala ori la stat, ori la privat. Asta le da posibilitatea medicilor sa castige sume importante de bani din activitatea desfasurata in mediul privat. Trebuie mentionat ca de la 1 martie 2018 salariile medicilor au crescut pana la aproape 5000 euro lunar, deci castiga bine si din activitatea prestata in unitatile medicale de stat.  

Prof. dr. Dorin Chiselita, seful Clinicii de oftalmologie de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi, impreuna cu sotia, pensionara, detin o casa de 360 metri patrati si un teren de 1.630 metri patrati.

Comentarii
 • E bine ca medicii foarte buni sa castige mult insa nu e corect sa aiba loc de munca si in spital de stat si in firme private 1
  Dupa 8 ore lucrate constiincios in spital nu poti sa ai un bun randament si la clinica privata , decat pe timp de 1-2 luni , apoi trebuie sa iti rezervi energia , fentand si mimand munca ori la stat ori la privat.
  In plus , spitalul de stat este folosit ca loc pt recrutarea clientilor la cabinetul privat , pacientii fiind indrumati acolo pt consultatiile post-spital.

  • Terminati cu prostia că medicul își racolează pacienții pentru privat din spital.
   Lucrurile se petrec exact pe dos.Medicul consultă în privat pacientul care vine după aceea pentru internare în spital.

 • Niste haimanale! In afara celor care fac interventii chirurgicale, restul castiga enorm si muncesc mai deloc. Fac garzi pentru care sunt platiti cu multe milioane, dar daca indraznesti sa deranjezi pe vreunul, e vai de tine, ori nu vine, ori vine si te trateaza cu sictir. Asa sa ajunga si ei sa fie tratati de apropiati, la batranete!

 • Pe cine ia ameteala, BZI? Pe reporterul invidios sau pe cine? De ce puneti asemenea titluri ordinare cu „te ia ameteala” ? Sa va ia pe voi dreq, futu-va-n gura de cancanisti si tzatze ordinare care sunteti.

 • Fiecare vorbește din proprie experiență… Am umblat vreo doi ani tot Iasiul și chiar prin țară pe la multi oftalmologi, doar sa gasesc unul care să imi trateze o infecție oculara teribilă. A tb sa astept vreo trei săptămâni o programare la acest doctor care mi-a spus să nu mai alerg pe la oftalmolog și să caut un monolog. Si a avut dreptate… Deci, din punctul meu de vedere, acest om merită să câștige acești bani.

 • Si credeti ca-i ajunge?Nici pe departe,ba mai mult si asta incepe sa se considere un zeu la care trebuie sa te rogi.Nu are nimic de-a face cu medicina,cu celebrul juramant.

  • Ba baiatule , vorbesti in necunostinta de cauza , medicul asta e nr 1 pe tara in oftalmologie.L ai vazut vreodata la tv facandu si reclama politica?

 • Si credeti ca-i ajunge?Nici pe departe,ba mai mult si asta incepe sa se considere un zeu la care trebuie sa te rogi.Nu are nimic de-a face cu medicina,cu celebrul juramant.

 • Stat sau privat??? Sunteti naivi, asa ceva nu exista si nu se poate. In tarile din vest SPITALUL de STAT ofera posibilitatea medicului primar(doar primar) ca 1-2 zile pe saptamana sa dea consultatii sau sa opereze in sistem privat si toate acestea in spitalul se stat in care lucreaza. impozitul ce il plateste intra in visteria spitalului. Sau pot merge la un spital privat in timpul liber. Mai interesati-va inainte de a vorbi. Nimeni nu-mi poate impune ce sa fac cu timpul meu liber.

Adauga un comentariu