Local

Țeapă cu locuri de muncă în Germania, tranșată la Iași! Doi bărbați din Mureș, condamnați de judecătorii ieșeni pentru trafic de persoane! Cei doi trebuie să achite despăgubiri de mii de euro! (Exclusiv)

Publicat: 08 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Țeapă cu locuri de muncă în Germania tranșată la Iași Doi bărbați din Mureș condamnați de judecătorii ieșeni pentru trafic de persoane Cei doi trebuie să achite despăgubiri de mii de euro Exclusiv
Judecătorii ieșeni au condamnat ieri doi mureșeni acuzați că au păcălit mai multe persoane cu locuri de muncă în Germania, în domeniul construcțiilor

Doi bărbați din județul Mureș au fost pedepsiți ieri de magistrații ieșeni, după o țeapă cu locuri de muncă în construcții, în Germania. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Gheorghe Sebastian Feher la 7 ani de pușcărie, în vreme ce Ioan Tiberiu Feher a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de persoane. În plus, cei doi au fost obligați să achite despăgubiri de mii de euro către victime

O țeapă cu locuri de muncă în Germania a fost tranșată la Iași! Astfel, doi bărbați din județul Mureș au fost pedepsiți ieri de magistrații ieșeni! Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Gheorghe Sebastian Feher la 7 ani de pușcărie, pentru trafic de persoane. În același dosar, Ioan Tiberiu Feher a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu suspendare, sub aceeași acuzație.

„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Ioan Tiberiu Feher va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Zău de Câmpie sau în cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare. Dispune confiscarea de la inculpatul Ioan Tiberiu Feher a sumei de 4.550 de euro, obținută în urma comiterii infracțiunii de trafic de persoane”, au precizat magistrații ieșeni.

Gheorghe Sebastian Feher și Ioan Tiberiu Feher, obligați de magistrații ieșeni la plata unor despăgubiri de mii de euro

În plus, Gheorghe Sebastian Feher și Ioan Tiberiu Feher au fost obligați de judecătorii ieșeni să achite despăgubiri consistente. Așadar, cei doi au fost obligați să plătească, în total, suma de 21.400 de euro și cea de 10.000 de lei, drept daune materiale și daune morale.
Procesul celor doi a început pe data de 15 septembrie 2017. Atunci, procurorii ieșeni i-au trimis în judecată pe Gheorghe Sebastian Feher și Ioan Tiberiu Feher, sub acuzația de trafic de persone. Scandalul a izbucnit la finele lunii aprilie 2014. Atunci, 12 persoane li s-au plâns autorităților că au plătit mii de euro pentru a prinde un loc de muncă în construcții, în Germania.

Avocat: „Clienții mei au picat la mijloc!”

Astfel, cei 12 ieșeni li s-au adresat lui Gheorghe Sebastian Feher și Ioan Tiberiu Feher, care le-ar fi promis că îi vor duce în Germania și le vor asigura un loc de muncă în construcții. Numai că ieșenii s-au trezit că, deși au dat mii de euro, au rămas și fără bani, și fără locuri de muncă în Germania.
Contactat telefonic de reporterii cotidianului „BZI”, avocatul celor doi frați a declarat că, de fapt, a fost vorba despre o neînțelegere și că aceștia au picat la mijloc.

„Clienții mei au căzut la mijloc. Acolo a fost vorba despre niște firme care recrutau forță de muncă pentru Germania. Printre firmele respective se făceau genul acela de «țepe», adică luau niște taxe pentru consultanță, pentru oferte de muncă și nu-i mai trimiteau pe doritori, îi țineau câte un an-doi așa. La un moment dat, s-a ivit, în colaborare cu o firmă din Satu Mare, o ofertă, în care cei doi clienți ai mei aveau nevoie de muncitori calificați în domeniul construcțiilor, care să vină și să-și desfășoare activitatea în calitate de persoane fizice autorizate. Asta, deoarece, în Germania, la momentul respectiv, nu se puteau face contracte pentru cetățenii români și trebuia găsită o formă juridică de genul PFA. Pe acest fir a fost făcut dosarul acesta”, a declarat ieri avocatul Vasile Rareș Biro, din cadrul Baroului Mureș.

Adauga un comentariu