Eveniment-Social

Teatrul Național din Iași, implicat de UNITER în proiectul unei biblioteci virtuale cu cele mai bune piese românești

Publicat: 05 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Teatrul Național din Iași implicat de UNITER în proiectul unei biblioteci virtuale cu cele mai bune piese românești

Chiar pe timp ce pandemie COVID-19, Teatrul Național – TNI „Vasile Alecsandri” din Iași este implicat în noi proiecte. De data aceasta, Uniunea Teatrală din România – UNITER lansează proiectul unei biblioteci virtuale. Astfel, cel mai vechi teatru modern al țării trebuie să contribuie la găsirea celei mai bune piese din dramaturgia românească

Dincolo de grava pandemie coronavirus, Teatrul Național (TNI) „Vasile Alecsandri” din Iași continuă să-și deruleze activitatea. Instituția este implicată, de data aceasta, la demersul Uniunii Teatrale din România (UNITER) privind proiectul unei biblioteci virtuale. Astfel, cel mai vechi teatru modern al țării trebuie să contribuie la găsirea celei mai bune piese din dramaturgia românească.

Selecție valoroasă a Teatrului Național Iași la biblioteca virtuală cu piese românești

În acest context, prin creațiile proprii realizate de-a lungul anilor, Teatrului Național Iași poate veni la biblioteca virtuală UNITER cu piese românești extrem de valoroase puse în scenă.

„Pentru că știm sigur că nu ați avut ocazia să citiți piesele câștigătoare și nominalizate ale Concursului de dramaturgie «Cea mai bună piesă românească a anului», UNITER lansează biblioteca virtuală «Cea mai bună piesă românească». Pe site-ul www.uniter.ro și pe pagina oficială de Facebook a UNITER vom posta în format digital textele acestor piese din ultimele zece ediții ale concursului. Pe lângă faptul că oferă o sursă de lectură săptămânală, biblioteca virtuală poate fi o bază de date extrem de utilă pentru artiștii care doresc să abordeze în proiectele lor viitoare texte ale dramaturgiei românești contemporane”, transmit organizatorii.

După selecție, analiză, luna aceasta vor fi oferite numele pieselor declarate câștigătoare de către juriul Uniunii Teatrale din România.

 

Adauga un comentariu