Eveniment-Social

Teatrul National Iasi, invitat la doua festivaluri importante – FOTO

Publicat: 03 mai 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

În aceasta luna, Teatrul National (TNI) "Vasile Alecsandri" din Iasi este invitat sa participe la doua festivaluri importante de teatru. "Piele si cer", spectacolul montat de Radu Ghilas, se va juca la Brasov, pe scena Centrului Cultural Reduta, în cadrul celei de-a II-a editii a Festivalului de Teatru Politic "Scenele Memoriei".

Reprezentatia va avea loc miercuri, 8 mai 2019, de la ora 19:00. Despre noua editie, organizatorii spun ca au invitat spectacole care "vor pune în prim-plan evenimente, teme si dileme ce nu ar trebui uitate, prin care doritorii vor putea realiza un exercitiu de memorie individuala si, de ce nu, colectiva".  

Din distributie fac parte actorii: Petronela Grigorescu, Ionut Cornila, Razvan Grosu, autor: Dimitré Dinev, traducere: Dan Stoica, regie: Radu Ghilas, decor: Catalin Târziu, costume: Rodica Arghir, muzica originala: Dragos Cohal, Ionut Todica,  video design: Andrei Cozlac. Premiera a avut loc în 2018, pe 4 aprilie, la Uzina cu Teatru.

Citeste si: Eveniment CENTENAR. Teatrul National Iasi sarbatoreste cei 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

De asemenea, pe 12 mai, spectacolul "Dansul Delhi", în regia lui Radu Afrim, cea mai recenta productie a Nationalului iesean, participa la cea de-a VII-a editie a Festivalului International de Teatru Nou (FITN)) de la Arad. Spectacolul se joaca la Sala Mare a Teatrului Clasic "Ioan Slavici", de la ora 19:00.

Citeste si: Luna plina de evenimente la Teatru National Iasi! Iata programul complet

Despre editia din acest an, Claudiu Groza, curatorul festivalului, spune: "Am decis ca FITN 2019 sa nu aiba un focus, ci o tema simbolica: NOI. Asta pentru ca multe din spectacolele pe care le veti vedea vorbesc – mai intim, mai ironic, mai metafizic, mai brutal, mai sincer sau mai cinic, mai crud sau mai implicat – despre destine si provocari personale, despre demoni interiori si victorii – sau înfrângeri – ce ramân adesea, poate pentru totdeauna, necunoscute altora".

Citeste si: SPECTACULOS! Teatrul National Iasi a lansat un dublu eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri – GALERIE FOTO, VIDEO

Din distributie fac parte actorii: Ada Lupu, Tatiana Ionesi, Dumitru Georgescu/Dan Prisacariu, Pusa Darie, Livia Iorga, Marina Munteanu. Autor: Ivan Vîrîpaev, traducere: Elvira Rîmbu, regie: Radu Afrim, scenografie: Cosmin Florea, univers sonor: Radu Afrim, video: Andrei Cozlac, asistent regie: Simona Ionelia Tarus, foto: Odin Moise. Premiera a avut loc pe 22 februarie, anul acesta. De reamintit ca, de la începutul acestei stagiuni, Teatrul National Iasi a fost invitat sa participe la opt festivaluri de teatru, care au avut loc la Chisinau, Oradea, Galati, Brasov, Cluj, Botosani si Arad.

Adauga un comentariu