International

Teheranul îl acuză pe Volodimir Zelenski de propagandă anti-iraniană

Publicat: 27 mai 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Teheranul îl acuză pe Volodimir Zelenski de propagandă anti-iraniană
Teheranul îl acuză pe Volodimir Zelenski de propagandă anti-iraniană

Teheranul l-a acuzat sâmbătă pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski de propagandă anti-iraniană în apelul său pentru ca Iranul să oprească furnizarea de drone către Rusia, spunând că declarațiile sale au fost concepute pentru a atrage mai multe arme și ajutor financiar din partea Occidentului.

Zelenski, într-un discurs video de miercuri, a cerut iranienilor să oprească „alunecarea” lor în „partea întunecată a istoriei” prin furnizarea de drone Moscovei.

Ucraina spune că dronele au jucat un rol major în atacurile Rusiei

Inițial, Iranul a negat furnizarea de drone Shahed către Rusia, dar ulterior a declarat că a furnizat un număr mic de drone înainte de începerea conflictului. Ucraina spune că dronele au jucat un rol major în atacurile Rusiei asupra orașelor și infrastructurii.

”Repetarea de către președintele ucrainean a afirmațiilor iluzorii împotriva Republicii Islamice Iran este în conformitate cu propaganda și războiul mediatic anti-iranian care vizează atragerea a cât mai multe arme și ajutoare financiare din partea țărilor occidentale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, într-o declarație preluată de mass-media iraniană, citată de Reuters.

Rusia și-a intensificat cooperarea militară cu Iranul de la lansarea invaziei

Ucraina, a spus Kanaani, a refuzat să permită o anchetă independentă cu privire la aceste afirmații.

Rusia și-a intensificat cooperarea militară cu Iranul de la lansarea invaziei sale la scară largă în Ucraina în februarie 2022. Aceasta a recunoscut că a folosit drone de fabricație iraniană, dar acum caută să își sporească propria producție.

În discursul său de miercuri, Zelenski a declarat: „Întrebarea simplă este următoarea: care este interesul dumneavoastră de a fi complicele terorii rusești?”.

„Shahedurile voastre, care terorizează Ucraina în fiecare noapte, înseamnă doar că poporul iranian este împins tot mai adânc în partea întunecată a istoriei”, a spus el.

Comentarii
  • Cand spune chestiile astea, Zelica se crede pe scena. Cu o mecla incruntata, in asteptarea apauzelor. Ar fi fost bine sa fi ramas pe scena. Ca presedinte este o nulitate.

Adauga un comentariu