Economic Local

Telekom România nu reușește să vândă terenul și clădirile din centrul Iașului! Licitația a fost reluată – FOTO

Publicat: 14 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Telekom România nu reușește să vândă terenul și clădirile din centrul Iașului Licitația a fost reluată - FOTO
Sediul Telekom din strada Cuza Vodă

Mai multe spații și parcele au fost scoase din nou la vânzare de către compania Telekom. Licitațiile au eșuat în ultimii doi ani. Cei interesați trebuie să liciteze cel puțin 385.000 de euro. Prețul inițial era de jumătate de milion de euro

Mai multe proprietăți ce aparțin companiei Telekom România sunt scoase la vânzare. Asta, după ce la licitații nu au fost depuse oferte, procedurile fiind anulate în ultimii doi ani. Licitația cu termen de finalizare pe data de 02.11.2020 a avut aceeași soartă. În aceste condiții, la începutul acestei săptămâni, vânzarea a fost reluată. Ofertele financiare pot fi depuse în cadrul intervalului 09.12.2020 – 11.12.2020, urmând să fie analizate în intervalul 11.12.2020 – 10.02.2021. Prețul de pornire a bunurilor este de 385.000 de euro, fără TVA, față de 500.000 de euro, cât era prețul la prima licitație. Sunt vizate proprietățile de pe strada Cuza Vodă, nr.3, în curtea oficiului poștal.

„Telekom România invită persoanele juridice și persoanele fizice interesate să transmită ofertele financiare pentru achiziționarea imobilului în conformitate cu termenii și condițiile din prezentul caiet de sarcini în perioada de depunere a ofertelor financiare. Numărul participanților la licitație nu este limitat. Participanții vor examina și vor respecta instrucțiunile și specificațiile din caietul de sarcini. În cazul în care aceștia au nelămuriri în legătură cu informațiile menționate în caietul de sarcini, pot solicita clarificări și informații suplimentare”, au precizat responsabilii Telekom.

Pe lista bunurilor se află parcele răsfirate și mai multe garaje

Specialiștii din mediul imobiliar consideră că procedura nu va fi adjudecată prea curând, pentru că proprietățile nu pot fi folosite în cadrul unui eventual proiect imobiliar. Pe lista bunurilor se află mai multe parcele din curtea oficiului poștal, cu o suprafață totală de 2.200 de metri pătrați. Parcelele nu pot fi folosite pentru edificarea unui proiect imobiliar. Chiar în mijlocul proprietății se află oficiul poștal, care nu se află în administrarea Telekom. Mai sunt scoase la vânzare garaje și clădiri, 7 la număr, aflate într-o stare avansată de degradare. Ofertele participanților vor fi prezentate în plic. În anii trecuți, Telekom a reușit să vândă mai multe apartamente aflate în blocul din curtea oficiului poștal. Telekom România a mai parafat o tranzacție imobiliară importantă, de data aceasta cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Clădirea din Fundație a fost cumpărată cu aproximativ 2 milioane de euro.

Telekom a vândut un spațiu ultracentral firmei Urbioled SRL, după care s-au asociat la licitații

În 2019, compania a vândut spațiul de pe strada Gavriil Musicescu, nr.6. După mai multe proceduri eșuate, apare o ofertă din partea Urbioled SRL, condusă de Ana Maria Ciotîr, partenera lui Bogdan Solcanu, fiul fostului senator PSD Ion Solcanu. Ciotîr și Solcanu aveau nevoie de spațiu pentru un proiect susținut de fonduri europene, în valoare de 5,5 milioane de euro. Dacă nu găseau un spațiu, riscau să piardă finanțarea. Prețul de pornire a fost de 800.000 de euro. Urbioled SRL depune suma de 825.000 de euro, dar apare a doua ofertă, de 850.000 de euro, din partea unei persoane fizice. Telekom a refuzat oferta mai bună, pe motiv că persoana care a licitat avea probleme de integritate. Înainte de această licitație, Telekom și Urbioled erau competitori la licitațiile din țară pentru extinderea iluminatului public. După ce Urbioled a luat spațiul din Iași, cele două firme s-au prezentat împreună la licitațiile organizate de instituțiile publice. În perioada 2019-2020 au câștigat contracte de aproape 2 milioane de euro.

Adauga un comentariu