National

Temperaturi record, astăzi, în România. Ce au transmis meteorologii

Publicat: 22 oct. 2020
Prognoza meteo

Un record de temperatură a fost înregistrat astăzi în România. Meteorologii spun că așa ceva nu s-a mai văzut de când se fac observații meteorologice în România.

Meteorologul Romica Jurca a intervenit în direct la România TV unde a explicat că astăzi s-au înregistrat 26 de grade Celsius în localitate Pătârlagele, în județul Buzău, un record de temperatură.

”Este un record zilnic. A fost cea mai caldă zi pentru data din calendar de când se fac observații meteo la noi în țară”, a declarat Romica Jurca.

Întrebată despre cum va fi vremea în următoarea perioadă, specialistul a menționat:

”Nopțile și diminețile vor fi din ce în ce mai plăcute în zilele următoare. Vor mai exista zone cu temperaturi de 22-23 de grade. Nu mai pornim dimineața de la minime negative ci de la 10-12 grade Celsius”, a explicat Romica Jurca.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie. Cum va fi vremea in săptămâna 19 – 26 octombrie 2020

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru luna noiembrie. Chiar daca suntem în plin anotimp tomnatic, specialiștii de la meteo ne dau vești bune.

ANM a publicat vineri dimineață prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Luna următoare vremea este caldă, cu precipitații relative scăzute. În ultimele două săptămâni din octombrie, temperaturile vor fi peste cele normale perioadei.

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, în regiunile estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice și la munte.

Săptămâna 26 octombrie – 2 noiembrie 2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 2 – 09 noiembrie 2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 9 – 16 noiembrie 2020

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor deficitare în regiunile extracarpatice.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

În următoarea perioadă un vortex polar va lovi România. Ce înseamnă acest fenomen

Un expert în fenomene meteorologice extreme, Bogdan Antonescu, a vorbit despre un motivul pentru care vor scădea temperaturile la jumătatea săptămânii viitoare. Acesta a explicat ce înseamnă un vortex polar și în ce mod va fi afectată România.

Deși vremea a fost schimbătoare în ultimele săptămâni, pentru următoarele zile s-au anunțat temperaturi scăzute. Vântul va bate cu putere în cea mai mare parte a Europei. Temperaturile vor scădea cu cel puțin zece grade față de cele normale în această perioadă. Franța și Germania vor înregistra cele mai scăzute temperaturi.

Adauga un comentariu